Dags att jobba igen, 16-21


Hey banana, what´s you doing?


GE MIG HELG!!


Hey ho, the road is long

Idag orkaaaaaar jag inte, jag orkaaaar inte ens blogga om det. Så satans helvetets jävla skit svårt beslut att ta, svåraste på bra länge!! Jag vill inte, men samtidigt säger det lilla lilla lilla förnuftet som jag har i kroppen att jag borde. Men älskade mixen, gogubbe jag vill ha dig kvar här hemma ju.


Var in till valbo en sväng med nettan

Hittade absolut ingenting, ingenting verkligen!! Så tråkigt och vi som ville ha någonting nytt att sätta på oss till hegen, men de kan man ju se sig i backen om. Eller vi hittade faktiskt två outfits som vi tänker köra på, men vi behöver en till också till dag 2! Återstår att se hur vi löser detta lilla klädproblem!! ;)



en sliten, trött 18 årings bekännelser

Awesome födelsedag och nu taggar jag som sjutton till mitt andra firande på lördag!
Idag har jag fått underbart väder, fint sällskap, god mat, lugnt på jobbet, en fin kväll och riktigt fina presenter. Tänk så mycket man kan få samtidig under en och samma dag, gud så nöjd jag är!

Dock är jag trött som satan och tänker sova nu, imorgon bitti ska jag till valbo med Jeanette och sen ska jag mysa med hästarna.. (om dom nu vill mysa med mig.) Men ha det bra tills dess, puss!




idag, i morgon, i helgen

Hela dagen har varit lång, men samtidigt så kort. Jag kan inte riktigt sätta fingret på känslan när man jobbar delade turer. Ena sekunden känns det som om man varit där hela dagen, och den andra att man precis har kommit. Man kommer dit lagom till att väcka och ta upp pensionärerna och går hem precis när man lagt alla igen! Fast jag har inte så särskilt mycket emot det, även om det kan kännas lite segt mitt på dagen bara. Idag har vi haft fullt upp från tidig morgon till sen kväll och då skämtar jag inte! Pust, nu ska jag försöka slappna av och fokusera på att komma i säng istället, eftersom jag ska jobba 07-13 imorgon.. tidig morgon igen!  Men det går ju inte så bra när man fyller 18 imorgon och är taggad som satan på fest hela helgen, på lördag blir det fest för mig hos syrran! ;)

Lika bra jag dammsuger övervåningen nu, hoppar in i duschen startar den bärbara och lägger mig och håller koll på när den första gratulationen på fb ramlar in, alltid lika roligt! ;)

haha, ha de bra nu! Sista gången jag skriver som 17!


Här har ni något att bita i medans jag åker och jobbar igen

18 imorgon så jävla skönt!!!! Något som är mindre skönt är att jag har delad tur idag och en hjärtklappning på det som står mig ändå upp i öronen. Jag är flummig som vanligt när jag blir trött, och brorsan kom och snackade om någon "fest hos mange" hittade låten, riktigt dålig. Men ändå så låter jag er se samma klipp, ni ska väl också ha något att göra! ;)

Vi hörs när jag kommer hem igen, då ska jag ha de bra! ;)


en midsommarnattsdröm


bild: google


Att inte bli rädd vid sådana här fall är bara dumdristigt

efter 16 år känns det som om jag borde lägga av, hjärtat vill men huvudet orkar inte. jaja, nån gång kanske det även blir min tur. Men tills dess så hittar ni mig längst ner på marken, det är där jag kravlat under mina senaste 6 år.

Glad midsommar på er! Det menar jag åtminstone!


fint som snus

Körningen gick fruktansvärt awesome idag! Behöver inte säga något mer! Tog bussen till valbo efter körningen och mötte upp la familia, lunchade på ikea! Köpte ett bett och ett par benskydd på hööks och lite annat smått och gott, åkte sedan vidare till valbo ridsport där jag hittade ett fint träns från treadstone samt tyglar. Provade på mixen nu när jag kom hem och allt passade! Trots att det var full på tränset, han har ett litet huvud min pojk. Pust, skönt då slipper man åka in och byta. Fjärde boxen är klar i stallet och idag flyttade jag om hästarna igen och nu har mixen fått inviga den nya. Känns bättre att ha alla fyra samlade på samma ställe!
 


Titta så fin han blev, ska dock höja nosgrimman lite och ignorera hans lilla ruffsiga pannlugg. Den ser alltid ut sådär, förstår inte varför. Jag kan borsta den ena sekunden, titta bort den andra och den tredje sekunden så ser den ut sådär igen, tok.

Torsdag 23/6

Klev precis ut ur duschen, idag ska jag iväg till sandviken för en körlektion. Känns som om det var allt för längesen jag tog en lektion nu, det var i mitten av maj innan jag körde halkbanan. Oh my, det är verkligen superlängesen när jag tänker efter. Jaja, gasen i botten och blicken på vägen och i speglarna så blir det nog bra ändå! ;) Tar bussen till valbo efter, ska kolla på träns åt Mix.

Den fjärde boxen i stallet blev klar igår, så idag får Vilma flytta in tillbaka igen!


Min rast är slut & såhär känner jag mig (se bilden) ;)



Lite arg är jag allt, inte över att rasten är slut och att jag ska tillbaka till jobbet. Utan över att jag måste ta den där cyckeln och trampa iväg genom ockelbo igen. Jag erkänner att jag är bekväm av mig, men vinden blåser i ögonen, jag blir andfådd, benen blir liite trötta och sen känner man sig alldeles varm, svettig och rödblommig när man kommer fram. Okej, jag är väldigt bekväm.. nu har jag erkänt det också!

Ska försöka gå ner och flörta med pappa om jag kan få ta bilen, syfta på övningskörning.. hehe ;) Jag har ju redan cycklat två gånger idag.

(Nu skäms jag över det här inlägget, gud vad lat jag framställer mig som. Ska jag verkligen publicera? jaja, jag gör väl det då.) Hej med er !


Hjälp mitt huvud!!!

Jag har så fruktansvärt ont i huvudet så vartenda litet gupp på vägen som jag hamnade i med cyckeln så trodde jag att min hjärna skulle hoppa ut och dra någon annanstans, det spränger verkligen! Är hemma på rast nu, jobbar delad idag från 07.00-13.00 - 16.00-21.00. Så om ett par timmar är det bara att slänga sig på cyckeln igen och åka tillbaka. Hoppas bara att huvudvärken har hunnit gått ner tills dess. Det är vädret det hänger på, ge mig lite åska så kommer allt att släppa.

Nu ska jag ut till stallet och mocka, skulle verkligen ha motionerat mix idag men jag hinner inte... :S
Jag får göra det imorgon istället.

jag har gjort min sista ponnytävling någonsin, konstigt...

Eftersom tävlingen i helgen inte riktigt gick som jag hade önskat att den skulle gå så har jag nu beslutat att inte tävla Myska något mera. Det är inte det att hon inte tycker om att hoppa eller inte har farten, tvärtom. Hon älskar att göra det, om och om igen hon tröttnar inte. Men hon vill bara inte göra det på en tävlingsbana. Ni skulle sett henne på framhoppningen, hon gick som en klocka och hoppade super. Likaså vissa hinder på banan, hon är högt över och har ett fint tempo. Sen helt plötsligt precis framför något hinder så stannar hon, utan förvarning. Vi har aldrig riv eller stopp på träning, men på tävling.. stopp! Det är tråkigt det här, jag anmälde henne till hemmatävlingen eftersom jag trodde att hon åtminstone skulle komma runt banan när de var hemma, men eftersom hon heller inte ville det så tänker jag inte utsätta henne för det längre heller. Hon visar rätt tydligt att hon inte vill, och så får det bli nu. I och med det beslutet så blev helgens tävlingar även den sista ponny tävlingen någonsin för mig. Jag kommer inte tävla någon annan ponny än Myska och efter nyår så är jag även för gammal.

Nu ska jag lägga krutet på mixen & jasmin istället! Ska försöka få inte träningar med Jasmin nu i sommar, sen så tänker jag starta henne i höst. Då får vi se om den damen vill lyfta på benen ;)

Två bilder sen helgen, tagna av ellinor philipsson.


Det är tillåtet att gråta till den här låten

Speciellt när man vet historien bakom den, så fruktansvärt sorgligt..
så därför delar jag även ett annat klipp med er som ni borde se först, det ger mer insikt.
 


Nu uppdaterar jag endast för din skull Linus ♥

Jag vet hur det är att gång på gång gå in på en blogg och hoppas att den har blivit uppdaterad. Dagarna går och likt förbannat så fortsätter man gå in på bloggen eftersom man lever på hoppet och kanske idag är det något nytt skrivet. Men man blir lika besviken och irreterad varje gång man ser den så väl igenkända rubriken som man sett så många gånger förut. Så har min blogg varit i en vecka nu, i en hel lång vecka. Inte ett enda inlägg som tyder på att jag är vid liv. Eftersom jag vet att du Lina blir så trött på mig när du inte får läsa om mitt liv så fick jag lite dåligt samvete och gör det här för dig. Eftersom det nu är sommarlov och du inte får nöjjet att träffa mig varje dag så blir det ännu vitkigare för mig att jag tar min uppgift med fullaste allvar så du kan fortsätta följa mitt liv ändå, för jag menar.. jag följer ju ditt på din blogg. Rätt ska vara rätt!



Jag skriver ihop veckan som varit snabbt här nu då på en gång.

Söndag: Gjorde ingenting särskilt, Mixens första hela dygn hos oss så jag var hemma och kollade till den killen. Alltid så nyfiket och roligt att titta på ens nya hästar. Red Mysken gjorde jag i alla fall.

Måndag:
Gjorde ingenting här heller, red tidigt på morgonen för att jag hade tänkt hitta på något med Jeanette, men det regnade så hon ville aldrig komma hit.. hon var tydligen rädd för vatten ;) Kollade på massa filmer och fick för mig att sommarlovet var slut så jag gick runt och var deppad över det.
Tisdag: Hade vikariemöte på bysjöstrand, sen var jag iväg och red Mix i ridhuset för första gången. Allt funkade som det skulle, mix var pigg, lite spänd och nyfiken. Men han har tydligen inte varit i ridhus mer än ett par gånger tidigare, så det gjorde han bra.

Onsdag: Red Myska på morgonen, sen drog jag vidare till Bysjöstrand för min första introdag där, jobbade 14-21.15 och allt funkade bra.

Torsdag: Jobbade dag 07-16 och det gick bra det med, när jag kom hem blev det full rulle. Red först ut med Mix och även det gick över mina förväntningar. Han var stencool och väldigt glad över att få komma ut och upptäcka nya saker. Sen red jag ut på Myska på en gång efter, hon var spänd som en fiolsträng men de gick bra ändå.

Fredag: Jobbade även dag här, mitt sista intropass (på måndag börjar allvaret) ;) Skyndade mig hem, tanke på att rida ut på mix med Matilda. Jag var stressad som satan, fick dessutom jaga hästar hur länge som hellst då dom vägrade följa med mig in i stallet. Fick väl tag i mix och gick in för att göra i ordning. Skulle hoppa upp och råkade nudda honom lite i sidan.. nu vet jag vad Merethe som jag köpte honom av menade när hon sa att han var liiite känslig om man kom åt honom med foten, dock var det en väldigt mer kraftig reaktion som jag fick av honom än vad jag tänkt. Han flög rätt upp i luften och kastade sig i väg, mamma flög efter och hängde efter hästen som stegrade sig gångpå gång och blev ännu mer stressad. Han slet sig och sen var det att jaga häst igen. Hoppade sen upp igen och red, då gick det bra. Men red bara några minuter, jag var skakig och chockad över hans beteende, men jag hoppade iaf upp igen på en gång och det är det viktiga. Nästa gång ska jag rida innanför fyra stängda väggar. Drog sen till ridskolan för att ordna innan helgens meeting, sen var det sen middag hos Landins, mycket trevligt! Sen kväll och tidigt morgon blev det.

Lördag, idag: Tävlade Myska, hästjävlar. Varför ger jag inte bara upp och börjar med något inviduellt istället, vad sägs om löpning??? Ute i första klassen, red om gick nolla. Ute i andra klassen efter tre fina språng. Satans toka, lyft på benen du kan ju det här! jaja, jag är inte bitter! Bara väldigt förstående och van. Oturlig dag för ockelbo ekipagen, två av fyra av morgondagens lagmedlemmar flög av och skadade sig. Amanda efter en felfriritt, landade på knät och det blev antagligen något med ledbandet. Hon kan nu inte böja benet och blir inte med imorgon. Alicia gjorde även en rejäl vurpa och fick bli hämtad med ambulans. Hon klarade som tur var nacke och rygg (tack gud) och kom undan med en bruten näsa. Så imorgon får jag bli stand in i laget ändå, och vi har även lyckats hitta ett fjärde ekipage att sätta in så nu får vi se hur detta går. Huvudsaken att vi åtminstone kommer till start!

Vi hörs imorgon, det lovar jag. Lina, hoppas du känner dig nöjd nudå när jag uppdaterat dig grundligt om veckan som varit! ;)

 


men jag vill inte uppdatera !!!

.... måste jag??


justja, bloggen...... ;)

hehehe...

Pari mix, allt har fungerat hur bra som hellst!


Från och med idag får damerna här hemma herrsällskap! :)

Yes, ni har nog förstått rätt. Vi ska få tillökning, i form av en 6 årig valack. Hans namn är Pari mix, men kallas för mixen. Han är väldigt grön, men verkar vara och som jag förstått otroligt utvecklingsbar. Han kändes väldigt rörlig & mjuk att rida, avslappnad och ett fint stort steg. Han är inte så mycket hoppad, men jag prioriterar även som de som har honom nu att ett bra markarbete är viktigare. När jag provred honom kändes det som om jag hade hade ridit honom förut, det var inte alls som första gången. Fick en bra känsla över allting, så kunde inte låta bli utan blev tvungen att att vi ville ha honom redan samma dag vi var och kollade. Skulle vi inte slagit till så hade jag nog ångrat mig rejält idag. Jag är så nyfiken på att se vad det här leder.
Jag som alltid sagt att jag aldrig vill ha en brun häst, tänk hur det kan bli. ;) Och nu känns det så bra!

Åker och hämtar honom idag, hoppas allt går bra nu!


(På den här bilden är det inte jag som rider)

Jag måste ha den bästa klassen någonsin! ♥

Vi hade det så jäkla underbart igår så det finns inte! Kan inte förklara, behöver inte förklara varenda kotte i min klass är underbar och så är det bara!




(jag har lånat några av bilderna från Lena & Lina)


Livet kan vara allt fint!

Idag har jag inte hunnit gjort så mycket, utan endast njutit av den första sommarlovs dagen precis som man ska göra. Det vill säga precis det man känner för att göra eller inte göra. Jag tog cyckeln ner till grangården och handlade grimma, grimmskaft & flughuva. Det kommer vara välbehövligt inom den närmsta tiden! ;)


Dagen innan det sista sommarlovet någonsin

Skulle ni se min kropp nu så skulle ni skratta, ni skulle förstå varför jag är född i stjärntecknet kräftan. I det här fallet samma färg som en kokad kräfta. Jag litar inte längre på supersols solarium. Jag brukar alltid sola i en kvart och har hittills aldrig blivit bränd, men idag... ojojoj! Att ligga i sängen och dra täcket över sig känns som att rulla nerför en sandpappersbeklädd slänt i hög fart eller nåt. Tur att det bara är ryggen, rumpan och vaderna iaf, nu kan jag åtminstone sova på mage.

Imorgon är det skolavslutning också, gud så tiden går fort. Ska till skolan först och fika med klassen sen blir det kyrkbesök. På kvällskvisten ska vi hem till Emma för att grilla och ha det bra hela klassen tillsammans. Det ser jag riktigt fram emot. För vad kan vara bättre än att spendera den första kvällen/natten på sommarlovet tillsammans med de bästa personerna som jag någonsin träffat.

Nu ska jag sova och vila bort det röda, hålla tummarna hela natten för att det ska vara borta imorgon bitti, vilket det antagligen inte är.

Puss!

En väldigt bra start på dagen

Vädret är precis lika fint idag som igår, jag har gett mig själv sommarlov och därför är jag hemma idag. Ska självklart in imorgon till avslutningen men idag tänker jag bara vara hemma! Jag ringde nyss till körskolan och meddelade dem om att jag tänker forsätta hos dem även i sommar! Kommer att få köra med en annan körlärare dock, men till och med det känns väldigt bra. Jag sa till om att jag vill att det ska gå snabbt nu och han sa att det skulle gå att ordna. Toppen!

Något annat som också är toppen och fruktansvärt roligt är att... äsch det säger jag in än, ni får veta på Lördag! ;)


Nothing is what it seems to be !


Vilken härlig dag !!!

Först måste jag börja att skriva grattis till Fanny som fick körkort idag, sen måste jag även skriva tack för skjutsen hem! ♥

Åkte in till skolan idag för endast betygsinformation, hela klassen trodde att det var brännboll på G eftersom de var det som var bestämt. Men så var icke fallet, det kom verkligen inte våra lärare ihåg. Men att åka lite med bussen in till sandviken är ju så roligt så varför klaga på det? ;) Fick i alla fall tre stycken mvg´n idag, kändes inte helt fel, snarare ganska bra! Fick det i kurserna omvårdnad (inkl. psykiatri), arbetsmiljö & social omsorg! Great!

Nu har jag precis kommit hem ifrån att ha varit på Sjöbacken och solat/badat med Tindra & Jeanette. Dom fiskarna var i vattnet ett bra tag, men det räckte gott och väl för mig att doppa benen och bli stänkt på magen och ansiktet. Så det för mestadels sim på torra land för min del! ;) Men då är sjöbacken det kallaste stället i hela Ockelbo att bada på också, helt seriöst!


En bild sen igår

Den vita laman i mitten påminde mig så starkt om Myska. Inte för att Myska är en lama eller så, men när jag såg den och hur den rörde huvudet, satte nosen/mulen//näsan (vad heter det på en lama egentligen??!) i vädret så blev den skrämmande lik Myska när hon försöker ignorera mig.



Nu ska jag gå ut och luncha mina två hästar och min lilla lama! Kram!

Haft det så sjukt underbart ikväll! Håkan du är min och många andras stjärna!



Sitter neranför scenen i furuvik, en glass...

dsc03100 (MMS)

Sitter neranför scenen i furuvik, en glass på min ena och en syster på den andra. Håkan spelar om två timmar och jag antar att min rumpa kommer bli aningen platt av att sitta på den här asfalten. Men det är så värt det! Sommar på hög nivå! <3


FY FAN VAD TAGGAD JAG ÄR !!!

Har precis suttit och kollat på Håkans livesändning från Cirkus i Stockholm och nu är jag så fruktansvärt taggad inför ikväll! Det finns ingen bättre än Håkan, han är helt fucking underbar och gör en aldrig besviken. Man behöver ingen annan än han! Att lyssna på och se honom gör en bara så sjukt äckligt lycklig så jag inte ens kan beskriva känslan. Genom att bara kolla på livesändningen så fick jag rysningar över hela kroppen, jag kallsvettades, grät och skrattade på samma gång. Att se han live på riktigt ger samma känsla fast 10000 gånger starkare. Nej, känslan går inte ens att beskriva! Man mår illa, blir ledsen och så fruktansvärt varm, glad och lycklig samtidigt.

Jag önskar att alla ni fick uppleva den här känslan, för den är så äckligt häftig så man blir att sakna ord!
Ikväll ska jag leva, ikväll ska jag må bra!

Håkan Hellström, din jävla kung! Jag har lyssnat på dig hela min uppväxt och du kommer få följa med mig under resten också! ♥

Godnatt & sov så sött! ♥


The Bible didn't mention us, not even once

jag uppdaterade inte idag som jag sa, haha! ;)


p.s imorgon ska jag se håkan ♥


Godmorgon

Jag har en del uppdateringar att göra åt er, det har hänt en del de senaste två dagarna! ;) hihi
Men för att dra ut på uppdateringen så låter jag bli med det tills jag har en kamera sladd i närheten (mobil sladd även kallat), och det kan ta ett tag för jag har inte hittat den sladden på över 2 månader. Men när den är funnen då bloggar jag!

Det kommer definitivt bli lika fint väder idaf som igår, jag var ut för ett tag sen och matade hästarna och det är redan varmt ute! Så idag tänker jag sola hela dagen lång, så nåde den som stör mig. Nu måste jag försöka få lite färg,  jag kan inte gå runt och se ut som ett lakan/en snöbjörn, snödriva, vaniljglass, väggarna i mitt rum osv.. längre! Det jag vill säga med mina exempel är att jag är väldigt blek och vit! Men det förstod ni väl antagligen. ;)

Jag har gjort sommar på mitt rum nu, två enkla åtgärder gjorde jag och det blev så härligt så jag tror att jag smäller av. Jag satt i myggfönstret, så nu inatt har jag sovit med fönstret öppet och lyssnat på fåglar och vinden som far genom löven på träden. Sen tog jag även fram min lilla fläkt och ställde på nattduksbordet, eftersom jag hade den igång hela förra sommaren så fick man väldiga sommarkänslor av att starta den igen!

Men nu får de här räcka för deen här gången, nu ska jag återgå till ett kärt gammal onlinespel som jag beroende av i min ungdoms yngre dar, goldminer! ;)

Kramar till er, ha det fint idag nu! ♥


Lyckorus !!!!

Somnade lycklig igår och vaknade upp ännu gladare idag! Jag är på sådant galet bra humör idag så det nästan är sjukt. Tror de här med sommarlovet har kommit ikapp mig och hunnit smälta in. Det är nu som jag inser att sommaren verkligen är här! Pratade ihop mig med Mikaela igår på träningen så nu har vi hela sommaren planerad och som vi ser fram emot. Gud så jag längtar! Jag fyller 18 om 25 dagar vilket inte är mycket alls!

Nej, allt känns bara super just nu, så taggad på livet!

Om ungefär en timme kommer Klara och rider med mig, den här gången får hon ta Myska så tar jag Jasmin. Hann inte säga till mamma igår att vi skulle ta Vilma och när jag vaknade imorse hade som redan ridit ut. Det är tur att man har några fler hästar på lager i fall som dessa, haha! ;)

Nu ska jag kolla upp lite körskolor och ta mig i kragen och bestämma mig för hur jag vill ha det.

Den här bilden är min absoluta favorit sommar bild! Gud så härligt vi hade det den perioden! ♥

Klar med allt för den här terminen, så sköööönt!

Känner mig så otroligt lättad!!!

Har träning ikväll, har inte tränat dressyr för instruktör på 3 veckor nu. Känns som en ruskigt lång tid faktiskt. Men det är ju allt det här med körkortet som har kommit i mellan och lagt sig på min ordinarie träningstid. Men ikväll så ska Myskan få kröka ihop sig igen, ska bli riktigt roligt! Dock så har dragkedjan på mina ridstövlar spruckit igen, suck! Vet inte hur många gånger jag har lämnat in dom på lagning nu, men det slits ju. Så det är ju egentligen inte så konstigt, men i vilket fall så är det iaf frustrerande. Men jag får kontra det med att jag iaf har köpt mig en ny ridhjälm, den är så svart och fin så jämfört med den andra som hade börjat blivit rätt solblekt. Så man blir ju fin & fräsch uppåt iaf!

Nu ska jag ner och käka körv ;) sen måste jag smörja på chapsen & ridskorna lite!
Ha de, hörs ikväll igen nu när jag har all tid i världen!
Åh underbart! :D

RSS 2.0