Jingle bell rock

Första advent!

Har hittills bara pluggat, har väldigt mycket som ska in nu innan jul, men på eftermiddagen ska jag åka fram på Ockelbo julskyltning, ett måste! Det är så mysigt, synd bara att vi inte hunnit fått någon snö än, fast vi klarar nog oss endå. Som ryttare är det ett plus att slippa halkan och snöstyltorna. Sen ska jag och syrran gå på bio, ska äntligen se "flickan som lekte med elden" vi har försökt att få ihop det länge nu, men nu äntligen ska det bli av!
För att ge Ockelbo lite mer positiv feedback inför julen så uppskattar jag väldigt att de spelar julmusik på torget ända fram till jul. Har man ingen julkänsla annars så blir det lite bättre att komma fram iaf.

För att inte glömma bort, igår lyssnade jag på ett program på radion medans jag pluggde. Det handlade om ungdomar som hade synskade föräldrar, de skulle åka med ett tåg. Hur som hellst så sa en av flickorna att de inte skulle klara av att se på tavlan hur långt tid det var kvar tills tåget skulle gå, så man visste om man skulle behöba gå snabbare eller inte. Då sa mamman att det gjorde ju inte så mycket, det kom ju alltid fler tåg. Då den andra flickan sa, "ja, efter 10 minuter ja, det är ju hur jobbigt som hellst att vänta så länge".
Herregud tänkte jag, i Stockholm tröttnar de efter 10minuter. Tänk om man kunde ha det så, själv kan man få sitta på resecentrum och vänta över 1.5 timme. Bortskämda.

Hare bra!

Dance with me


Äntligen helg med betoning på äntligen. Det har varit en så stressig vecka och jag antar att de nästa två kommande veckorna blir värre. Hur som hellst har jag bestämt mig för att spara ut min lugg igen, det är inte jag. Jag besätämde mig för att prova och nu har jag gjort det, men jag känner mig enbart löjlig i den. Tänkte bara uppdatera lite snabbt nu innan jag återgår till historian igen. På söndag blir det julskyltning, hur mysigt som hellst. Vi hörs !


Wont back down


Orkar inte med en massa missförstånd, jag som nyss var så glad över att bokrecensionen är klar, sen kommer ett papper och förstör allting. Nu är det bara att börja om! Det var det jag ville säga! Godnatt!

My happy ending


Nu är jag äntligen klar med bokrecensionen, bara den muntliga delen kvar av redovisningen. Hade tänkt att ha en riktig pluggkväll men det slog mig att jag tog med mig alla mina böcker till skolan idag, så jag hade inga hemma när det väl gällde. Bokrecensionen är iaf helt klar nu och jag har suttit en bra stund och pluggat in mikrobiologi ifrån internet. Vilket faktist är riktigt intressant. Nu ska jag hoppa in i duschen! Vi höres !

I say I love you

Nu drar jag till skolan och träffar polarn!
Haha, den meningen kom jag på när jag var runt 9 kanske, och jag tänker fortfarande alltid så innan jag drar.
Jag älskar tisdagarna, så himla skönt och börja vid 12.15, snillet ska börja dagen med en mattelektion. Ikväll ska jag ut med Vilma, sa blir riktigt kul. Måste ju rida henne lite innan maskeradhoppningen som förövrigt kommer bli grymt kul. Sen längtar jag hur mycket som hellst till januari när tävlingssäsongen drar igång igen och toyota cup kör igång. Kommer förhoppningsvis att tävla Vilma i hoppningarna och sen tar jag Mysken i dressyromgångarna.
Ha en bra Tisdag!

Såhär ser man ut idag:


99 red ballons


Precis kommit hem ifrån skolan, men har redan hunnit trycka ner mig i ett par jenas som jag inte har kunnat haft på över 2.5 år, ätit två pepparkakor och funderat över om jag ska gå ner till köket och äta, även om jag inte är hungrig kanske det är lika bra innan jag går ut och tränar med Myska. Dagen idag har varit bra fastän jag hade/ har lite inlämningspanik över en massa uppgifter. Det kommer bli riktigt tufft nu innan jul.
Nej nu går jag antingen ner och äter mat eller gör klart bokrecensionen. Ska försöka inte fastna framför facebook iaf. Ha det bra !

Ninety-nine dreams I have had
And every one a red balloon
It's all over, and I'm standing pretty
In the dust that was a city
I could find a souvenir
Just to prove the world was here
Here it is, a red balloon
I think of you and let it go


Running out of turbo


Jag är så glad, trodde aldrig att jag skulle få uppleva den natten igen men nu är det nästan möjligt. Jag har förbokat Håkans kommande dvd från Peace and love. Det var den bästa födelsedagen någonsin!

Under my skin


Skulle ha varit på dressyr träning idag, blev tvungen att ställa in. Jg har känt mig helt "matt" hela veckan, men idag så slog hjärtat extra hårt och snabbt. Jättetråkigt, eftersom jag verkligen ville träna, men det kommer fler gånger. Måste bara nämna en sak som jag fortfarande inte kan släppa. Jag fick mvg på mitt senaste matteprov vilket var väldigt förvånande eftersom jag gick ut med ett g i nian. Har tänkt på det där nu sedan i fredags, men det vara bara så roligt. Nu väntar ett stort glas vatten, några strepsils och min säng på mig.
Ha det bra !

Harder than you think

Träning snart, sitter och fördriver tiden lite innan jag drar ut till stallet. Ska mocka innan, men skulle vilja ha en alvedon, mitt huvud sprängs snart. Hela klassen fick skolfotona idag också, men inte jag. Tyvärr har man fått se bilden ändå, inte roligt säger jag bara. Fjolla är det enda jag säger. Nej, nu måste jag dra, kanske skriver senare.
Eftersom ni läser min blogg får ni se kortet, men jag säger bara fruktansvärt!
Ha det bra så länge!

HJÄLP!


Touch and go

Underbart ! Syrran har äntligen gjort en chai åt mig, det var väldigt längesen jag drack det sist. Så nu sitter jag här och njuter och tänker på matteprovet som faktist gick rätt bra idag! Första lektionen blev inställd imorgon så det blir en lite längre sovmorgon för mig. Kan det bli bättre just nu? Det ända jag saknar är en Hellström låt som jag försökt ladda ner i flera månader. Jag borde kanske köpa den istället, så jag sponsrar honom!

Nu blir det fortsatt chai drickning & Andra Avenynl!
Ha det!

Mine for life

Har folkhälsa för tillfället, håller på att lära "Ockelbo gruppen" ockelbovisan och dom kan den inte! Det är skandal, nu ska jag nöta den tills den sitter, jag sjunger den på Ockelbomål också!

”Vill nån kuxä på nå´fint,
lär´n tä Ockelbo färä.
Ingen socken, hä tror ja blint,
kann fäll finare värä.
Bysjön ligger där så grann,
minns du Perslundabackan,
som e´bru ho stog ve strann,
gjord sä grön,
för Rönnåsklackan.

Byar ligger runt därom,
som ett pärlsticka bälte.
Berge´höjer sä stolt bakom,
som é segrande hjälte.
Uti skogens orgelbrus,
hör man trasarne sjunga,
och till söndan tälls gudshus,
gå båd gamla och unga.


Twentyfour hours

Nyss hemkommen ifrån Champe, känner mig ganska trött, det blev rätt sent igår. Kvällen var helt okej, det var roligt att umgås med Champe igen vilket jag inte gjort på några månader. Hör ni inte hur konstigt det låter, jag och champe borta ifrå varandra i månader? Det kanske var behövligt. Kan inte berätta så mycket nu, men jag och Champe kommer att få vara med i en kommande film, en skräckfilm. haha !
Senare åker jag och mamma och tränar på ridskolan med hästarna, detta väder är INTE roligt att gå ut i,det blir att lösa ett välbehövligt ridhuskort. 
Nej, nu ska jag och mitt näsblod ta och plugga matte. Chao!

Fruktansvärd bild, men den enda som blev tagen igår av mig!

Love is wicked



Pepparkakor och mvg på historia uppsatsen! Kan det bli bättre?

Har precis kommit in ifrån stallet, var ute och red Myska först sen gick jag och hämtade Vilma på en gång och tog en tur med henne med. Det gick jättebra med båda, fast bäst med Vilma. Det är fruktansvärt kyligt ute och snön kommer ner om vartannat. Jag ska försöka börja träna Vilma lite igen nu, men det är så svårt att få tiden att räcka till om jag ska göra det till en vana och lägga in det i veckoplaneringen, men två dagar i veckan skulle jag iaf vilja komma ut med henne. Då får mamma lite avlastning också. När jag rider Vilma faller allt på plats och det känns så rätt, känslan går inte att beskriva. Även om jag och Mysken har kommit ihop oss riktigt bra nu så kommer det aldrig bli desamma som emellan mig och Vimsen. Just nu taggar jag tills toyota cup, starta Myska i dressyromgångarna och Vilma i hoppningarna.

Ha det bra, ikväll blir det chill!


Amazing horse



Tävlingen igår gick väl inte så jättebra eller, blev påmind om varför jag rider dressyr istället för hoppning. Hon har tappat sitt hopp go och bytt ut det mot dressyr tempot. Igår när jag red fram var hon jättefin på fraridningen och gick i form, när jag skulle försöka galoppera igång henne gjorde hon en fin dressyr galopp ökning istället. Stumpan då, men det krävs nog lite mer träning från vår sida i hoppningen ocksåm det var trots allt några månader sen sist.

Fick tillbaka odlingarna idag, som tur var hade jag inga farliga bekterier under mina naglar, såde får stanna kvar ett tag till, men jag säger bara usch för dörrhandtag, tangentbord  tungpiercingar. Inte fresh!



I Will Follow You Into the Dark


Lydia & jag skrev en låt idag (mest jag, men ändå!)

Det här har varit den längsta lördagen på länge, gick upp tidigt idag för att hjälpa till som funktionär på storhäst hoppningen hemma, jobbat i cafeterian hela dagen. Sen var jag ut och tryckte ihop Myska en sväng, samt gjorde henne fin. Nu är utrustningen smörjd, och jag ska ta fram ridbyxorna. Förr idag hade jag ingen aning om varför jag anmälde mig till hopptävlingen. Jag har fortfarande inte hoppat på över 3 månader, det känns inte som om jag kan räkna den extra insatta träning i tisdags. Då hade vi markarbete och det gav inte så mycket hoppning som jag hade hoppats på. Vi får väl se hur det går, ska bli roligt iaf. Även om jag är sjukt trött nu, det blir tidig kväller ikväll. Hörs imorgon!


Throw your hood up

Var med på en extra lektions hopp träning idag med Snuttan, det kändes lite annorlunda och ovant eftersom varken jag eller hon har gått över en enda bomm på öer en 3 månaders period, men jag måste erkänna. Dressyren är så mycket mer för mig nu än vad hoppning någonsin har varit. Det närktes att Myska tyckte att det var roligt, även ifrån dressyren märkte jag att hennes vändbarhet har blivit så mycket bättre. Otroligt hur så mycket kan förändras. Vi ska tävla nu på söndagen som kommer, men efter det lägger vi ner hoppningen ett tag till. Jag vill känna mig ett met hästen och det ger dressyren oss. Har ni inte sätt Myska nu på ett tag, kommer nibli häpna över vilken skillnad det har blivit. Nu lät det jätteskrytigt, men jag är så lycklig över att vi utvecklas för varje gång vi tränar. Ska be mamma filma nångång kanske jah kan lägga ut nåt klipp? Vi får väl se, men tills dess så blir det duschen nu ocj sen väntar sängen. Är tröttare nu än vad jag har varit på länge!

Ska ni ta svininfluensa vacinet förressten? Skulle man kunna få höra varför/varför inte ni ska ta den eller inte! Jag är rätt bestämd att jag inte ska ta den, men vi får väl se!

Ha det bra, många kramar!

Första bilden i bloggen med lite färg, men de ska iaf föreställa mig på bilden(;


All black

Sitter och lyssnar på Håkans låtar om & om igen, man kan igentligen undra när man kommer att känna ett stopp gentemot hans låtar och inte orka lyssna mera? Jag tror inte att det kommer att hända. Han har världens underbaraste musik som man varken kan sitta still till eller hålla tyst. Hans musik gör mig lycklig helt enkelt. Jag har avgudat han enda sen hans debut vilket var för en 10 år sedan, tiden går väldigt fort.

Annars så har jag precis kommit ut ur duschen efter en ridtur med Myska. Idag kunde hästskrutten ta och spola ner sig, men det kanske ryttaren också borde göra. Imorgon ska vi vara med på hoppträning, det blir något annorlunda efter att jag och Myska har skolat om oss till dressyrfjollor. Vi ska tävla till helgen så då kanske det är bäst att hoppa några språng innan eftersom vi inte har gjort det på över tre månader nu.

Imorgon börjar man inte förnst på eftermiddagen, det blir bra då hinner jag sköta stallet innan man tar bussen. Men tills dess får ni ha det så bra, för det ska jag!



Fade away

Höstlovet är nu slut, men ärligt talat så klagar jag inte över det. De tre senaste veckorna har jag inte haft en "riktig" skoldag. Lovet har varit jätteroligt, har varit mest nere i Gysinge/Färnebo men vad gör det? Där skule jag gärna vara oftare bara det inte var så långt. Dessutom tycker jag att det är riktigt kul i skolan, vet inte varför men sen jag började gymnasiet är det bara roligt att gå upp och sedan åka, kanske är det för alla nya vänner? Sen tycker jag att det är så skönt att åka buss, vill aldrig kliva av.
Träningen för Pernilla gick iaf jättebra igår, det känns så roligt att träna med Myska nu när vi två har kommit ihop hos. Men jag känner av det i min rumpa & lår idag, inte så lite heller. Antar att det kommer ifrån min
"sits ändring" igår, men ingen klagan på det. När hästen börjar skärpa sig då blir man tvungen att gå på ännu mer småsaker med sig själv. Nu sitter jag mest här och väntar på att syrran ska komma hem ifrån Gävle, äntligen ska min räv-look tas bort, har gått med den här utväxten ett tag nu, färgade sist håret i Augusti.

Det är så jag säger det..



RSS 2.0