Saknar motivation

Idag hade jag en sak som jag var helt bestämd på att den skulle bli gjord, en sak men ändå har jag inte lyckats förmå mig börja med den än. Eller på sätt och vis så har jag ju faktist redan börjat, jag öppnade ett word dukoment det räknas va? Skulle göra den på morgonen, hamnade framför en film istället. Skulle göra den mitt på dagen, hamnade ute i stallet istället. Jag skulle göra den för ett par timmar sen, kollade på big brother istället. Började åter igen om nu, tröttnade, svor och började göra om blogg designen istället! Varför är jag så fruktansvärt omotiverad?? Det är två ynka frågor som ska besvaras, om en massa hälsomässiga konsekvenser i framtiden. Men jag har inget svar på frågorna som ställs. Visst jag jag svar egentligen, men bara korta, busenkla svar som jag inte skulle få mer än G på i betyg. Hur ska jag lyckas kollra in mig i dom svaren och göra dom så pass mer komplicerade, mer uträknande och faktiskt få både mig själv och svaren att låta smarta så jag kan få ett mvg istället...

eller är egentligen uppgiften busenkel och att det faktiskt bara jag som komplicerar den???
Äsch, ibland går det inte bara helt enkelt!

Tränade ikväll, och vilken pärla hon är!

Det är så otroligt roligt roligt roligt!!! Det är kul med unghästar, vissa perioder kan gå och det händer ingenting med utvecklingen. Man tycker bara att man tragglar och tragglar med samma sak hela tiden men bara ytterst få förändringar sker. Sen helt plötsligt så kan jättemycket släppa på en gång och dom stiger fort som attan i utvecklingen, visar förståelse och verkar helt plötsligt mycket mer äldre och erfaren. Jasmin är i en sådan fas nu! På bara några veckor har det går uppåt och uppåt, hon är så duktig och fin!

Matilda och Jasmin har gjort ett kanonjobb och hon har nu släppt och blivit bra mycket stabilare, förstående och söker sig neråt i dressyren. Men det ha även släppt i hoppningen, hon känns som en helt annan häst nu än vad hon gjorde för i alla fall ett par veckor sedan. Ikväll var vi på hoppträning Jasmin och jag, och det gick fullkomligt super! Vi hoppade kombinationer, en oxer med vattenmatta, olika bågar, travhinder och sedan sattes det ihop till en bana. Det var första gången vi två tillsammans hoppade bana och jag kan inte vara mer nöjd! Det gick såååå bra så jag kan inte ens få ner det i ord!

Vi två tillsammans är gröna, jag har varken ridit eller hoppat henne särskilt mycket och Jasmin är egentligen inte mycket hoppad äver huvudtaget, jag är heller inte van att ha en storhäst att arbeta med. Men banan flöt på bättre än jag hade kunnat drömma om, visst finns det otroligt mycket att arbeta mer med. Men det finns det alltid, oavsett vilken nivå och stadie som man är i. Huvudsaken man har roligt och ser alla små framstegen och behandlar dem som underverk! Åh ikväll är jag stolt, kan faktiskt säga att jag älskar den hästen!

Sen ser man alltid som ryttare helt kokko ut när man rider, så gör mig en tjänst och kolla på Jasmin istället! För hon är alltid vacker! ♥




(Blev taggad på bilderna på facebook, så lånade hit dem till bloggen)


Alltså kolla hur otroligt söt hon är

Jag skulle ge hästarna lunch, Myska och Jasmin var nästan ute på ängen så jag tog moppen och skulle ge dem. Men Jasmin var mer intresserad utav moppen än vad hon var av höet som hon fick. Varken hon eller Myska var ett dugg rädd, och hade Jasmin fått välja så hade hon säkert satt sig på moppen och åkt iväg! För närmare kunde hon inte komma än vad hon var, slickade på backspegeln... ett flummhuvve är vad hon är, men så otroligt söt!
Nu har hon det bra här hemma i hagen, inte en enda lerfläck att gå i.


Vilken fullkomligt underbar dag det har varit

Okej, jag måste börja någonstanns, men vart?
Hur underbart är det inte ute nu? Våren har kommit med stormsteg och det går riktigt snabbt nu. Hela dagen har vart super härlig och varm, och alldeles nyss cycklade jag hem ifrån Matilda & Daniel, i bara en tunn tröja och jacka och det var dunder skönt ute. Frös inte en sekund!!! Haft en trevlig kväll hemma hos dom, trots att uno spelet inte riktigt gick min väg och Daniel vann när jag bara hade ett kort kvar.

Det funkade super att släppa ihop hästarna idag, de brydde sig inte nämnvärt utan gjorde en likadan reaktion som i somras, fast mycket mer kortfattad den här gången. De kollade på varandra, sen började de springa runt hagen, Vilma blev lite utanför och sen la sig Jasmin och rullade ute på ängen. Satans trygg hon är den där damen! Imorgon bitti ska jag, mamma och Matilda rida ut. Hoppas det blir lika roligt som jag och Klara hade det idag när vi red ut, perfekt väder och en perfekt runda! Det var jättehärligt!

Nu ska jag kolla ikapp lite BB! Ha de bra, hörs väl imorrn!..... kanske ;)


A dream comes true!

Jag är en dålig bloggare, när jag verklogen har saker att skriva om, då skriver jag inte. Vart finns logiken i det egentligen? Jag får försöka få ner lite nu då istället. Igår så flyttade äntligen Vilma och Myska in i stallet, Myska såg lite förvånad och bortkommen ut. Som om hon inte riktigt förstod vad hon och Vilma gjorde där ute. När jag gav dem kvällshöt så kollade Myska på mig som om jag hade glömt henne där och kanske att det var dags att ta in henne till hennes stall nu. Vilma hon var helt oberörd, hon som för första gången på fem år fick sova och vara utan grimma. Hon av någon som stått i en spilta tidigare borde ju vara förvånad, men sålänge hon har mat så spelar nog ingenting annat någon roll. Men imorse hade båda tydligen gnäggat både höt och länge när mamma kom in för att ge dom frukost, Vilma hade till och med blivit ängslig när Myska gick ut till hagen, och hon blev kvar ensam.

Idag är det även dags för Jasmin att flytta in, gud så roligt att få ha henne här hemma också. Hoppas allt går bra (igen) att släppa ihop dem tillsammans, och att Vilma slipper tappa högsta rangen och bli orolig där ute i hagen. Tro det eller ej, men Jasmin kan vara en riktig bitch ibland.. faktiskt ett namn som jag kallar henne rätt ofta. Men söt är hon då i alla fall.

Det här är verkligen "a dream comes true", ni förstår nog inte hur fruktansvärt lättad jag känner mig. Jag har äntligen fått mitt stall, så många tårar och bråk som uppstått om det här. Men nu står boxarna där, efter alla dessa år! Den som väntar på nått gott... Nej, men seriöst! Ge aldrig upp!!!

43 grader här i solen på altan

Det är såhär det ska vara, värmen är fullkomligt underbar Jag gick ut och satte mig här i hängstolen med datan i knät. Egentligen var jag påväg att diska för att sen gå ut och rida, men istället fastnade jag här. Och det finns en stor risk att jag kommer somna. Förstår mig inte på dom som tycker det här är för varmt, det är ju såhär det ska vara! Finns inget bättre! Jag älskar att inte frysa!

Fast nu måste jag nog endock rycka upp mig och lämna den varma säkerheten bakom inglasade väggar och idtället ge mig ut i den lite kyligare, blåsiga utsidan.. men den är inte fy ska heller!

p.s vitsipporna har slagit ut i hagen, nu kännns det verkligen att man är borta från vintern för den här gången.


Titta, jag lever jag med!



Nu har jag satt dom i arbete, mycket bättre upplägg om ni frågar mig! Nej men faktiskt, nu var det deras tur, eller i alla fall Matildas tur att också hjälpa till. Hästarna flyttar in nästa vecka och då ska det vara klart! Få se vad jag ska göra nu av dagen, hörs senare!..... eller ? ;)


Hästar, hästar, hästar

Trääääääningsveeeerk i hela kroppen!!! Hade problem med träningsverken redan igår, sen i tisdags. Sen när jag red Matisse, Helena min tränares häst igår så blev träningsverken knappast bättre idag. Men det är skönt så jag tänker inte klaga! Matisse, vilken häst. Så grymt rolig att rida så jag knappt kan fatta det, jag var helt slut efter halva lektionen men när den var slut så ville jag heller inte hoppa av. Gud så mycket häst det var att rida och arbeta, men vilka steg. Jämfört med Myska så kändes det ju som om man svävade (inget illa ment mot min pysk, men hon är ponny och tar mycket mindre steg.. bara det jag menar.) Nej, men det var jätteroligt och snällt av Helena att jag fick rida honom. Nu funderar jag om jag ska dra ut och springa en runda efter att jag har vart ut och mockat, så jag får bort den här träningsverken för ett tag. Mjuka upp musklerna lite! Sen kommer Klara och rider ut med mig på eftermiddagen, jättesnällt av henne med att hon ville börja rida Vilma. För dagarna går så fort och det finns så mycket att göra, så det blir svårt att hinna med allt, framförallt för mamma som har tusen grejor mer än mig att göra, och då känner ändå jag mig stressad. Nej, men det blir jättekul att få lite sällskap. Annars så rider ju jag oftast själv.

Ha det bra, nu ska jag stoppa in smöret och osten i kylen medans jag kommer ihåg!


Har köpt en ny vårjacka, den syns lite på bilden.. men inte mkt ;)
p.s jag var faktiskt inte svettig, även om de ser ut så i ansiktet..


Sitter på donken med jeanette och dricker ...

dsc00011 (MMS)

Sitter på donken med jeanette och dricker varm Oboy. Vi väntar på att ica ska öppna, men de var så kallt ute så vi sitter här och värmer oss och myser tills de öppnar!


min mage, ett nytt bottenlöst hål?

Nyss kommit hem ifrån skolan, jag var så hubgrig så jag höll på att tuppa av! Bokstavligt talat! Fick skynda mig äta ett par hårdmackor, innan jag ens fått av mig jackan. Jag visste inte vad jag skulle ta vägen och kände tårarna bränna bakom ögonlocken för att jag var så hungrig. Och det fanns heller ingen anledning till det, för jag åt rätt mkt frukost imorse, tog med mig en risifrutti till skolan och åt rätt mkt mat på lunchen för en gångs skull. (egentligen skulle jag inte kalla det mycket mat, men mycket jämfört med vad jag brukar äta i skolan.) Men ändå vet jag inte när jag var så hungrig sist som jag var idag. Verkligen konstigt!

Idag får Myska vila, jag måste plugga matte inför provet imorgon. Imorrn har jag min sista mattetimme någonsin, göra provet sen är kursen avklarad! Kan inte klaga på det direkt!! Vårväder idag också, vårjackan på. Utan vantar & långkalsonger med en tunn jacka, känn på den! Det var första gången i år som jag gick utan den kombinationen. Inte frös jag en enda sekund heller, kände vårkänslorna komma i kroppen och jag måste skriva rätt ut, FY FAN VAD HÄRLIGT DET KÄNNS!!!! Lycka lycka lycka!


Jag såg ut som 13 på bilden, men vad gör de om 100 år? ;)

Det gick inte riktigt som jag ville idag... men huvudsaken är väl att min häst iaf är grymt fin! ♥


Ellen!!!! släck lampan och sov, nu!! :@

okej då... jag ska!


Lördag 09/04-11

Idag har det varit full fart hela dagen! Åkte in till Valbo på förmiddagen med mamma, hittade en hel del kläder, löpset, hästgrejor etc.. jag kunde inte hålla mig från sommarkläderna heller, så köpte ett par nya höga jeansshorts och en jättesöt vit knyt blus till. Nu vill jag ha sommar och 30+ sol, gud så fint det skulle vara!

Det stora pluset på dagen var att jag fick ett samtal som berättade att jag har fått sommarjobb nu till sommaren, blev så glad! Nu kommer jag kunna dra in lite pengar på egen hand och bli lite mer självständig. Awesome! Kommer få jobba på samma avdelningar som jag hade min APU på förra året, och mellan 75-100%! Känns inte alls illa! Trots det så känns det ändå lite konstigt, den här sommaren kommer bli helt olik förra årets. Då jag låg på stranden och solade hela dagarna och hade det bara bra och blev brun. Fast ändå... så jobbar jag nog hellre! Jag får försöka hinna med båda delarna!

Imorrn är det tävling i Valbo som gäller! Konstigt det där, när jag ska tävla dressyr så är jag så nervös så jag kan spy både veckorna och dagarna innan.Men nu när när de är hoppning, så har jag inte ens ägnat en tanke åt nervositeten. Då är jag bara glad och ser fram emot det!! Nej, vad roligt det ska bli! Kommer bli en låååång dag också, vet med mig redan nu att man kommer gå och vara trött ända fram tills onsdag ;) Det brukar oftast bli så efter en lång och tidig tävlingsdag! Nej, nu ska jag sova!

Ha det bra allihopa, sov gott inatt nu!

Jordgubbar, glass, marshmallows & kolasås! ♥

Detta gjorde min fredag, satt inte helt fel! Underbart gott faktiskt!


Jag fullkomligt avskyr när det blåser ute

Speciellt som det blåser nu, och att gå i medvind med håret utsläppt och inte ha möjlighet att sätta upp det är de värsta jag vet! Helt seriöst! Nu har jag fått det sagt, gud så arg jag var idag!

-------------------------------------------------------------

Hoppträning med Myska ikväll, de är dags att trimma lite inför helgen! Jag är super taggad tills på söndag, tror det var 1.5 år sedan jag var iväg och tävlade Myska i hoppning. Det har ju bara varit dressyr för som vi har tävlat i. Men i helgen blir det laghoppning div 2! Kommer bli superkul, fast jag har inga som hellst förväntingar. Med tanke på att jag aldrig vet hur hon beter sig på tävlingsplats, antingen funkar det eller så gör det de inte. Nu ska jag ner och smörja sadel och träns, egentligen borde jag smörja båda sadlarna. Men just idag får det bli hoppsadeln, den är i mest behov av det efter att jag red ut i regnet i helgen. Ha de gött resten av dagen nu, så hörs vi!

Det snurrar många tankar i mitt huvud

Både positiva och negativa! Men jag tror jag har strukturerat upp de flesta nu och vet precis hur jag vill ha det. Även om jag har vetat det tidigare med, så har jag fått det ännu klarare för mig nu. Jag har även bestämt mig för att ta tag i vissa saker som jag skjutit upp ett tag sen har jag fruktansvärt mycket planer för de kommande månaderna också tillsammans med Jeanette. Tar varje dag med en klackspark helt enkelt, det är inte mer komplicerat än så! Nog om det!

Jag ska sova nu, men måste försöka att komma ihåg att påminna mig om att smörja ridstövlarna i tid imorgon, så de inte blir i sista minuten när jag ska iväg till träningen.

Godnatt! Imorgon ska jag vara roligare! ;)


Nu vill jag ha riktig värme, jag är trött på att frysa varje dag! Tänker inte gå med långkalsonger tills Juni i år!


Okej, dags att ta tag i uppdateringen!

Få se nu, idag är det tisdag! Jag har precis kommit hem ifrån Sandviken, de blir långa skoldagar på tisdagarna. Men imorgon får jag ta sena bussen i alla fall, så mycket skönare att få sova en timme längre och ta åtta bussen. Efter allt stillasittande idag är huvudet tungt som bly, men resten av kroppen har samlat på sig alldeles för mycket energi. Det skulle vara guld värt om jag både hann rida och springa idag, men det tror jag inte att jag hinner. Fast visserligen kanske jag känner att de räcker efter jag ridit också, får nog ta och springa innan hoppträningen på torsdag istället. Gud vilket tråkigt inlägg de här blev då känner jag, avslutar här och nu och försöker komma med ett bättre senare. Nu ska jag sleva in köttbullar & stuvade makaroner. Så mycket bättre än att sitta här framför datorn och ruttna! ;)

Söndagsmys!

Tar vara på de sista timmarna av den här helgen, myser i soffan under en filt till söndagsfilmen på tv4. Jag känner mig riktigt trött, men ska försöka hålla mig vaken till filmens slut. Idag har jag & familjen vart iväg till mormor och grattat henne på födelsedagen. Hade en trevlig stund tillsammans med släkten, tycker man träffas allt för sällan. Men nu börjar filmen igen, vi får höras imorgon! Jag är glad över att Jeanette är hemma från fjällen igen, hon är allt för mig! ♥


Jag blir riktigt upprörd!!

Idag blev jag lite sorgsen av mig, jag och mamma gick in i en av de tomma ladugårdarna och man slogs av hur tomt det var. Inget liv när man öppnade dörren, och inget liv när man gick in. Utan bara tomt tomt tomt och jättetyst. Allt såg mycket större ut än förut. Jag har inte tänkt så mycket på det innan, men jag tycker det är tråkigt och faktiskt tragiskt att vi inte längre har fullt med grisar kvar på gården. Det är endå något som funnits där, generation på generation. Det ska vara djur här, men tydligen inte längre. Det finns ett fåtal grisar kvar, fem av dem skulle tydligen ha gått till slakt den här veckan men slakteriet hade inte marknad för att ens ta emot fem små grisar. Hör ni hur jävla sjukt det har blivit??? De kunde inte ta emot fem grisar, för de hade redan för mycket kött över som inte kommer iväg, så fem grisar var för mycket. Förstår inte riktigt vad Sverige är påväg, istället köper vi importerat i mängder, så det svenska köttet blir liggandes. Ni skulle bara veta vilken skillnad de är på svenska grisars levnads krav jämfört med utländska. Herregud, det är alldeles från vettet. Jag blir så upprörd och vet inte ens hur jag ska förmedla det!! Det ska inte vara såhär!!! Sluta köp importerat, är de inte bättre att ni vet vad ni äter och att det ni äter faktiskt har haft ett bra liv innan det gick till slakt? Pappa och farfar var de sista grisbönderna kvar i gästrikland, men nu finns inte det kvar heller. Snart är de bara import som gäller, och den dagen det blir så tänker jag vägra och bli vegeterian istället, ni har mitt ord på det!

I alla fall så tycker jag att vi skulle kunna behålla åtminstone ett par stycken, det slog mig idag att dom faktiskt är väldigt söta. Dom blev sötare i en mindre mängd!

Skulle dom förbli små så skulle jag nog hellre ha en liten kulting är en katt, haha! Bilden är från i somras!


Ha en fortsatt bra kväll nu // gris bloggarn ;)


Regina spektor

Helt galet fäst vid henne som sångerska och som låtskriverska. Hennes låtar har gått och går på repeat här i mitt rum i flera månader nu, och jag älskar varenda en av dom!


Åh fy fan vad skönt!!!

Endorfinerna rusar i min kropp, jag är så trött i musklerna så hela jag darrar. Det är svårt att skriva för fingrarna skakar så mycket så jag blir att trycka på fel tangenter. Men jag känner mig så lycklig, så glad och mår så jävla bra. Jag har tagit ut mig totalt idag, och den känslan har jag längtat efter så länge. Det är i sånna här stunder som jag mår som bäst, bästa känslan som finns. Jag har nyss vart ute och sprungit, blev vanliga rundan. Alldeles lagom att börja med såhär när det var första gången jag sprang för i år. Det gick så grymt bra, var bara 10 sek efter förra årets bästa tid, och då sprang jag en bra bit på snö och i puls genom skogen nu också. Hade det vart samma undelag som i somras så hade jag slagit tiden, och jag som trodde jag hade tappat nu i vinter! Nej, fan vad bra jag mår psykiskt just nu! Stuntar blankt i om jag har använt svordomar i varannan mening.

Innan jag gick ut och sprang så var jag ut och red både Vilma och Myska. Vilma innan lunch, Myska efter. Nu tänker jag inte göra en enda muskelansträngning till idag, även om jag har sjukt mycket energi över. Nu ska jag ta en dusch, sen äta! Imorgon kommer jag få träningsverken som jag längtat efter! Wiiieee gud så bra det känns! Så peppad på att komma igång på riktigt nu!!!

ett stycke svettig Vilma! (:

Ett stycke mindre svettig Myska! Ignorera att jag har lagt en borste på hennes rumpa.. :P

Innan jag började springa. Självklart skulle spjöveln vara med på ett hörn! Måste köpa löparbyxor också, har velat skaffa mig det ett bra tag nu. Men de går ju bra utan också!


RSS 2.0