I got a feeling


Fick Nathalie med mig hem till Ockelbo, så nu spenderas natten här istället. Det här lovet har varit så fruktansvärt roligt, förutom att mina vantar blev kvarglömda på Gysinge bussen när jag och Nath rusade av för att kunna springa ikapp Ockelbo bussen. Tro mig vi sprang igenom sandviken, och fort gick det också. Sen idag var det halloween öppet framme på torget, en tradition som Ockelbo´s affärer alltid har torsdagen innan alla helgona afton. Riktigt trevligt, vi kickade igång moppen och åkte fram och åt pizza, det var ju bara sex dagar sen sist så ett litet undantag kan man väl få? Vi hyrde också filmen "dumpa honom". Helt klart sevärd, när tårar fälldes mot slutet.

Since you been gone

Gud vad skönt det här känns. Jag är klar ute i stallet med mockningen, sen har jag varit ut och ridit Myska en sväng och hon skötte sig jättebra om man bortser från det vanliga stället där det är omöjligt att gå förbi. Slakteriet, blev tvungen att hoppa av och leda henne förbi men sen så gick allting som smort. Sen nu har jag duschat, och ska bara göra mig klar, äta osv. Sen ska jag ta bussen till Sandviken, vänta där ett tag sen åka vidare till Gysinge. Ska bli roligt att träffa Nathalie igen. Jag åker hellre dom där timmarna med bussen än att sitta ensam hemma framför datorn. Vi hörs imorgon!

The day after tomorrow

Myska var jätteduktig idag på dressyren, vi lyckades med en minst sagt oförväntad vinst i LC:1, de trodde jag aldrig efter den ritten, men hon måste ha gått ganska bra ändå fastän jag inte tyckte och kände det. I LB:1 var hon så oherhört duktig. Hon jobbade med ryggen nästan hela programmet igenom och höll sig i låg form.
Jag tror att det var första gången hon orkade göra det, så som hon var på banan brukar hon kännas inne på framridningen. Så nöjd över lillskruttan, det är så roligt när man märker en liten framgång för varje gång, och det är på loppet av några månader. Hon har blivit så fin nu, och vi har endå två år framför oss. Ser fram emot det hela tiden, jag undrar hur hon är då? Jaja idag var hon iaf supertrevlig och det kanske märks när jag skriver?

Imorron blir det upp tidigt och rida, ska åka till Gysinge igen senare. Vi hade så roligt sist så man får hoppas på en ännu bättre gång den gär gången. Måste även gratta min kusin och hennes sambo till lillkillen, hoppas det kommer gå bra med lilla Hugo.

Better be


Nu blir det äntligen sängen, det känns som om den här dagen bara har segat sig förbi. Ska nog lägga mig och läsa lite, kan inte låta bli att se fram emot helgen heller. Måste också tillägga ett grattis i förskott till både Therese & Amanda som fyller år på onsdag & torsdag, älskar & saknar er båda!

Minutes to midnight


Idag har jag haft en sådan oherhört trist dag, regnet vräker ner & inne finns det ingetning att göra. Var meningen att Nathalie skulle ha kommit hit nu ikväll men det blev några problem på vägen, så vi får hoppas på det imorgon istället. Hann iaf ut och rida medans det var uppehåll, men den ridturen var inte så mycket att komma med. Mysken var väldigt stel och rädd, resultatet jag ville få utav hennes arbete med ryggen gav istället följd till hastiga ökningar och hopp från sida till sida. Hoppas att hennes plötsliga ideér försvinner över natten eftersom vi ska tävla KM imorgon. Inte för att jag tar det på ett sådant allvar, jag vet hur hon beter sig hemma i ridhuset på klubbtävlingar. Det slår slint, de är det enda jag behöver säga.
Usch vilket tråkigt inlägg det här blev men min dag var inte heller så mycket roligare, nu har pappa fått för sig att vi ska äta korv & mos, måste ner och förhindra det.

Sen får vi se vad kvällen har mer att erbjuda förutom intagning av mina blöta hästar, kanske kan få någon att skjutsa mig till ica för att hyra film och köpa godis. Ha det bra!


I´m blue

Hemma igen ifrån ödemarkerna (Gysinge) inte för att jag vet om Ockelbo är nå bättre, men vi säger så idag.
Har haft en jätterolig helg. Här kommer I´m blue videon som jag lovade förut.

I gonna go my own way

Sitter i Gysinge för tillfället, följde med Natahalie hem igår, det blir dans på hembygsgårn ikväll, ska bli jätteroligt. Ser fram emot det. Tänkte uppdatera lite bara, passar på nu när natta gick en stund, annars skrattar jag bara. De funkar inte att blogga då, Lina kommer senare hoppas snart. Men tills dess, dansträning samt kom igen Lena på karaoke. Ni kommer få se det sen!

Du betyder, och det kommer du alltid göra. Det vet du stumpan.....<3

Broken wing



Idag hade jag igentligen kunnat stanna hemma ifrån skolan, men jag drog in endå. Det var väl vännerna och inför fredagens "planering" som lockade antar jag. Åkte i alla fall hem med tolv bussen igen så det blev en ganska kort stund jag var där. Fick med mig syster ut och rida i ljuset till och med. Det gick jättebra både Vilma & Myska var jättepigga, jättelängesen jag red min Vimsa nu. Även om jag inte har ridit henne på länge, och när jag rider Myska och det går bra och känns rätt så är det någonting som faller på plats när jag sitter uppe på Vilma, det känns så rätt. Svårt att förklara, men jämför det med gyllene tiders "när vi två blir en".
Lovade Matilda att vi skulle åka in på bio ikväll, "flickan som lekte med elden" men ingen av oss hade någon vidare lust så vi avbokade precis och drar fram till ica och hyr en film istället. Första gången idag på väldigt länge som jag inte har någonting för mig en kväll, hästarna är klar och läxorna efter den gågna veckans resursvecka är avklarade. Så himla härligt !

Just ni sitter jag här och liknar en typisk kines (fördom jag vet, men inget illa ment mot dom) med knopp på huvudet, och en stor filt knyten runt midjan, och så får det förbli resten av den här kvällen.

All the love in the world


Utflykt med OP idag till Smörnäs !
Bättre klass får man leta efter, jag som gick och irriterade mig i somras över en klass med bara tjejer, det är nåt jag ångrar nu. Engelska prov imorgon, borde nog gå och plugga till det nu, men jag tror jag tar och duschar istället. Men ni får ha det så bra och på lördag blir det dans i Österfärnebo med Nathalie & Lina.

Man made god

Nu hade du tur sa toke!

Suttit och spelar kort med mamma då ena tvn inte funkar och brorsan tog den andra när vi tänkte se en film. Inte heller fick jag mitt rävhår färgat idag, jag skulle behöva ta bort den grsäliga utväxten nu. Har inte färgat på över två månader nu. Fast de flesta tycker det är fint med min utväxt men jag förstår mig inte på dem. Inga problem med min naturliga hårfärg men gillar inte att ha två olika färger. Jaja, jag överlever nog. Nu blir det borttagning av smink och se över kläder tills imorgon. Sen tänkte jag krypa ner med min mp3 och sova lite. Godnatt!

Break the ice


Jag och syrran brukar sitta och fundera. Det brukar oftast börja lite lätt och skämtsamt men sluta väldigt djupt, sådär djupt så det liksom rotar sig in och man inte kan släppa tanken om det. En grej som vi brukar ta upp är just framtiden, en fråga är "undrar vad den som vi kommer gifta oss med gör just nu".
Tänk lite på det så kommer ni heller inte kunna släppa det, ni som redan är gifta eller vet vilken som kommer att bli den, kan tänka tillbaka istället, "det här visste jag inte om för ett x antal år sedan."
Det är rätt läskigt, det kan vara vem som hellst, absolut vem som hellst. Just nu sitter kanske han och bloggar, eller så bröt han precis benet, han kanske är utomlands och surfar någonstans just nu?
Det kanske till och med är någon som sitter och läser min blogg, kanske är det du? Ja men ni fattar poängen, det kan vara precis vad som hellst.  Jag menar vem vet igentligen. Ingen gör det och det är nog det som gör det hela osäkert. Jag brukar sätta griller i huvudet på mina vänner med sådana frågor, så varför inte gör de med er som läser också. Vem vet vad som väntar på andra sidan?


A neveranding dream


Har varit i Valbo med igen , Lina  vi var full skara om man tar bort Matilda och lägger dit Lina istället. Jag köpte ett vitt basic line och en annan jack liknande grej. Lägger ut bilder senare, nu pickar min bror på mitt ben och ber om datorn och jag ska ut med Myska medans det fortfarande är ljust ute.

American idot


Sitter framför facebook och msn med Lina, vi hade fest på schemat. Men vad blev det av det då? Inget verkar gå som det vill för oss, inte heller fick vi någon okej bild på varandra. Jaja, de blir väl facebook ett tag till och kanske lite cash! Hare bra!

Saving all my love for you

Nu måste det verkligen hända något, gårkvällen var minst sagt lyckad. Satt hemma med familjen och såg på idol, men jag hade så fruktansvärt mycket överskottsenegergi så  jag slog knäna mot golvet, och slog tån i strykbrädan. Bara efter att behov att göra någonting så följde jag med mamma och hämtade syrran vid tåget.
Till och med det var roligt, ja nu förstår ni väl hur kul jag hade. De som känner mig vet hur jag blir när jag blir flumm. Gårdagen slutade med filmen "blades of glory" och med en misslyckad låttext. Ikväll måste jag hitta på någonting, ska nog ringa till Lina snart och sen får jag se vad som händer.

Måste iaf ut och rida först, gårdagens väder hindrade mig. Mamma rakade Myska i torsdags, hon blev bra men jag undrar vad hon igentligen har varit med om i sitt liv. Hon har ärr på hela rumpan bå bägge sidor, det det är långa smala streck som ser ut som piskrapp. De är överallt, hon har även några på halsen. Om jag endå kunde ta redaa på något om hennes förlutna, hon kommer ifrån England, men det finns inga tidigare uppgifter om henne.
Även om man inte ser ärren förstår man att hon inte har haft det så lätt i sitt liv, det tog lång tid innan hon byggde upp ett förtroende, hon är väldigt rädd för hastiga oväntade rörelser och hennes öron fick man knappt ta på förut. Kamera blixtar eller ljud är livsfarligt för henne.
Min lilla älskling, hur har någon kunnat utsätta dig för smärta?


Wrong medication

Alla kan vara hjältar, potatisen, skinkan, vattnet, smöret....


En bild säger mer än 1000 ord? Ja, vi låter det vara så idag.

Welcome to the black parade

All makt åt Tengil, jag är Tengil och historian är kampen!

Myska var riktigt fin idag när jag red ut, visserligen var hon stel som en pinne men hon försökte iaf arbeta och lyssnade nästan på det jag krävde av henne. Det är en en bedrift av snuttan när vi två rider ut. Vi bjöd hela jaktlaget på en uppvisning vid tågbommarna också, alla jägarna var på väg hem från dagens jakt och det var ett 30-tal bilar. Jag stannade vid bommarna eftersom det började blinka och tänkte släppa förbi bilarna. Men snuttan blev tokig och ville iväg, samtidigt uppstressad av bilarna samt tåget. Hon stod och stegrade, skuttade och snurrade runt, jägarna i bilarna såg riktigt chokade ut. Till en början log dom men leenet gick nedåt. Myskas hopp är en vardag för mig men tydligen inte för dom, medans Myska blev tokigare, jägarna blev räddare så satt jag uppe på och småskrattade för mig själv. Givetvis inte åt Myskas dumheter men åt deras miner. Hade dom kunnat hade säkert flyttat sina bilar några meter till bort från oss. Det är faktist lugnt, vi är inget hot mot mänskligheten. Haha, skämt å sido.
Godnatt med er !

Trying to recall

Solen skiner inte, det är råkallt ute men jag är på jättebra humör endå. Kom hem ifrån förskolan för ett par timmar sedan, ska snart ut med Myska medans det är ljust, hon blir ju så tokig i mörkret, men tills dess ska jag spela sönder "shebang - crash" jag älskar den låten.
Mamma och jag var in till Valbo igår och shoppade lite, sen åkte vi vidare och hälsade på mormor, mer om det tänker jag inte gå in på för det tillhör mitt privatliv, lite måste jag utelämna för offentligheten. Tillbaka till shoppingen iaf, jag hittade en jättefin blus och en till vinterjacka. Köpte även ett nytt dressyrschabrak till Myska, en fleecejacka och en väst. Allt detsistnämnda är till ridningen.

Jag har kommit att tänka på att de som är registrerarde i någon slags idrottförening borde få yttligare ett bidrag utanför studiebidraget. För om jag köper bara några saker till ridningen så är mitt studiebidrag borta, vi brukar prata om att satsa på folkhälsan? Men borde inte vi idrottare då ha lite bättre förutsättningar än de ynka 1150kronorna i månaden? Det är ingenting när det kommer till att betala träningar, utrustning, maten etc. Det är tur att jag har mamma, utan henne skulle jag inte ens kunna tänka på hästar, men så är det väl. Jag är iaf tacksam för det, alla har inte ens de förutsättningarna.    


Superstar

Gud vilken bra lördag det här har varit, eller rättare sagt en perfekt lördag. Jag har huunit med att städa mitt rum, vilket förövrigt måste vara husets mysigaste rum just nu. Sen skjutsade mamma fram mig till ridskolan, för att träna med Myska. Hon gick så grymt bra idag, det kändes så skönt när hon funkade vilket hon inte har gjort på två veckors tid nu. Vi som har ringt vetrinären och beställt tid nästa vecka för att kolla hennes tänder, men det kanske inte bara hänger på det. Nu känns det nästan lite synd att man avanmälde till imorgon,
men rätt skönt endå. 
Men jag vet inte hur hårt jag fick rida för att lyckas ha henne där, kommer nog känna av en del i både magmuskler och ryggen imorgon. Jag kan nog inte bara skylla på Myska även om hon har sina många ideér.
Nu får ryttaren ta och skärpa till sig lite, lat kan man vara någon annan gång. Men tills dess blir det hårdträning med både situps och plankan.
Nej nu blir det lördagsmys med familjen med glass framför "män som hatar kvinnor" även om jag har sett den förut.


Take a bow


Nu håller jag på att städa rummet, det ser så hemskt ut. Men det blir jämt så för mig i veckorna, jag orkar inte plocka undan istället lägger jag allt jag har i händerna på golvet eller någon annan stans. Det är en väldigt dålig ovana men nu ska det bli fint igen. Träning senare, mamma ska skjutsa mig till ridskolan så jag kan träna där, jag skulle ha tävlat imorgon också men jag avanmälde mig igår kväll. Jag skulle ha min första start 12.20 och den andra vid 19.06. Det blir lite för lång väntan för oss när Myska inte känns som vanligt och sen när vi inte heller är med i laget. Nu får det bli en lugn helg istället, har även apu på en förskola under nästa vecka. Det ska bli så roligt. Ha en jättebra lördag!

What hurts the most

Det svider inte bara i hjärtat, det rotar sig ännu längre in.

Ännu en dag avklarad, även om jag blev kvar lite för länge i Sandviken idag. Det blev bara ett litet missförstånd med bussen när jag skulle hem. Jag tänkte åka med en buss som tydligen inte fanns, tur att jag hade en bok i väskan som jag kunde sätta mig med. Sitter och lyssnar på Melissa Horns låtar just nu, dom är så underbara. Sverige har den bästa musiken, det är musik för mig. Allt det andra är inte musik, det är något som tillhör dans för mig. Speciellt hennes låt "Kungsholmens hamn". Den är så vacker.

Så mycket mera hade jag nog inte att komma med nu, vi har skolfoto imorgon, något av det värsta jag vet.
Jag har en gång förut hört uttrycket "om blickar kunde döda", det stämmer nog in på min och fotografernas relation till varandra. Ha det så bra ! 

Kärlek är det värdefullaste vi har, utan det är vi inget.


Fading like a flower


Idag har jag varit och klippt mig, det är första gången sedan jag var 5 år som jag har lugg, men det känns faktist riktigt bra. Jag trivs i det. Har precis varit på träning, det gick inte som jag ville att det skulle gå. Nu håller jag funderar om det är något litet trassel med hennes tänder, det var ett tag sedan vi raspade dem nu. Hon reagerar så fort jag tar i tyglarna med att dra upp huvudet lika när jag gör en halt. Man vet ju aldrig, det kan ju lika gärna vara något hormon trassel med den där jäntan. Hon är ju som hon är. Nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta läsa "bakom stängda dörrar". Ha det bra, godnatt!

After tonight


Ikväll har jag både hunnit med popcorn och en chai latte igen, nerkrypen i en filt i soffan tittandes på Andra avenyn samt family guy. Nästan varje kväll kommer min syster in och frågar om jag vill ha chai, och hur ska jag kunna stå emot? Hon gär det så himla god, så jag ger henne en eloge. När Hon inte är hemma så blir jag tokig, eftersom jag inte kan fixa de själv. Den skulle antagligen bli grön och smaka citron eller något annat konstigt.
Varje dag tänker jag samma sak, "imorgon får det vara slut med allt det här ätandet", men det funkar inte för mig. Men varför ska jag inte få njuta? Man lever bara en gång, vad mer kan jag säga?

Nu blev det vara ett inlägg gällande vad jag äter, men finns det något bättre?
Godnatt och sov gott !


Something in your mouth

Just nu sitter jag under en varm röd filt och ska försöka skriva klart svenskan en gång för alla, sedan blir jag tvungen att ta tag i historian eller borde jag börja med fallbeskrivningen i medecinsk grund? Tror jag struntar i allt och börjar med engelskan istället, vård & omsorgen får vänta. Det är verkligen inte kul just nu, lärarna proppar i oss nya läxor och uppsatser. Som tur var så fick vi vårat engelskaprov imorgon uppskjutet ett par veckor.

Innan skolan idag var jag in till min friösr och dubbelkollad med henne att min tid stämde imorgon, sen var jag in och köpte en ny masacara och hårfärg. Vet inte hur jag ska göra, om jag ska färga utväxten innan skolkortet eller inte, tror att det får bli utan. Antagligen kommer det lysa rött över hela fotot, men det struntar jag i.
Är trots allt stolt över min naturliga. Ha en bra kväll!



Detta gjorde min bussresa in till skolan alldeles okej idag. Marabou!

EDIT: Jag är så fruktansvärt fest sugen, ska tävla nu i helgen igen, men helgen därefter då jävlar.


One step at a time



Man kan fråga sig vad det är med Myska och mörker? Snuttan är så grymt mörkrädd, det går inte att arbeta ett dugg med henne. Idag gick det rätt bra i galoppen endå, men i traven och skritten ska vi inte tala om.
Jag får trösta mig med att hon sköter sig jättebra på bana. Det kanske kommer senare, man kan ju alltid hoppas. Hon har varit rädd för att rida ut i mökret i 3,7 år nu, ska man fortsätta att hoppas att det släpper?
Nu måste jag återgå till mina läxor, just nu håller jag på att skriva en moderniserad saga av Hans och Greta, den blir nog rätt bra bara mitt huvud börjar jobba igen. Jag kan inte skriva på kommando under tidspress, när jag skriver bra kommer så måste jag bara låta det komma.
 Ha en bra fortsatt kväll ändå, godnatt!


I walk the line

Just nu sitter jag i skolan och har medecinsk grund, jag är klar med det vi skulle göra så jag tar en paus. Slutar runt tre någon gång idag, ska bara ta bussen hem sen blir det ut och träna med Myska. Vi ska faktist rida ut idag, vilket vi inte har gjort på ett tag nu. Hon är så jobbig utomhus, men eftersom vi ska ta det lite lugnare idag efter gårdagens täving så går det nog bra. Tävlingen igår gick som den gick, hon var spänd som jag hade förutspått men det gick rätt bra endå. Vi tar igen det i helgen igen.
Trevlig eftermiddag!

Det här är vad vi gör på rasterna i skolan, Fia med knuff! Vi spelar som team, Lina & jag emot Nathalie och Katrine. De får pisk utav oss jämt, även idag!

Shadow of the day



Precis hemkommen ifrån ridskolan, Syrran tävlar dressyr där idag. Ska ner och kolla senare igen men nu måste jag fortsätta med svenskan. Vi har fått så mycket läxor, arbeten just nu för tillfället så jag blir snart tokig.
Det löser sig nog, imorgon blir det tävling för mig och Myska. Jag kommer att rida Lc:1 & L:b1, får se hur det går då, hon har inte riktigt varit sig själv den här veckan, eller det kanske är det hon har varit. Men vi får hoppas på det bästa och utgå ifrån hennes dagsform.


The take over, the breaks over

Det här är min blogg, det här är jag och det här är på mina villkor.
S
om ni antagligen förstår nu så har jag "startat upp" min blogg på nytt, jag tog ett break ifrån den för jag kände att jag inte riktigt visste vad jag ville och det tog alldeles för mycket tid. Det kan låta löjligt att säga men det är så. När man går och tänker vart än man är att man måste uppdatera och hur man ska göra för att locka nya läsare. Även fast jag inte hade så många läsare per dag så ville jag göra de få som besökte nöjda, att de skulle tycka de var kul att läsa. Fast jag klarade inte av att fastställa mina första tankar om den här bloggen. Därför så la jag ner den ett tag, men jag känner att jag behöver någonstans att skriva av mig och det kommer att fortsätta bli här.

Det är lätt att man tappar bort sig själv, att man inte vet vad man har sig själv eller vem man igentligen är.
Att läsa alla dessa bloggar om unga tjejer som alla ser likadana ut, exakta kopior av varandra och den ena ska vara värre än den andra. Jag tycker personligen att det är sjukt, alla är vi olika eller? Det är tragiskt att dom inte vet vilka de är innerst inne, att de är så fruktansvärt osäkra så det måste gå ut över andra människor och dem själva? Jag har tidigare sagt att jag har hittat mig själv fullt ut, att jag vet exakt vem jag är. Men det är bara lögn, jag är mycket tryggare i mig själv nu och jag vet vad jag vill göra, men man kan aldrig säga att man känner sig själv fullt ut. För det kommer alltid dyka upp nya saker som förändrar och påverkar. Man kommer alltid att lära si av sina misstag och växa som individ.  

Det är lätt att säga att man hittat sig själv, men är det lika lätt att leva upp till det?
Nu syftar jag inte bara på mig, jag vet att det finns flera som har sagt eller säger samma sak.

Nu blev det väldigt mycket text, men det här sånt jag har i mitt huvud och behöver få ut, det här är lite av min nya blogg. Jag ska inte hålla på att ta efter från "fjortisbloggarna" bara för att få besökare, det är bara löjligt och det var det som jag föll in i innan jag la ner. Men nu är jag tillbaka med min blogg.
Antingen gillar ni den eller så gör ni det inte. Läs om ni vill, det är frivilligt. Jag bloggar för att jag vill, inte för att jag måste. Jag gör det först och främst för min egen skull. Men för att börja helt på ny kula så har jag pysslat med ett nytt utseende. Enjoy!

Lev varje dag som den vore den sista, den kommer aldrig igen.

RSS 2.0