.

punkt.

"Night Night"

Jag måste bara börja inlägget med att pika min systser, WHAT´S THE MATTER MED NIGHT NIGHT???
Försökt läsa hennes blogg gång på gång under ett par veckors tid, men så fort man kommer in på sidan så möts man av rubriken "night night". Vad är problemet, uppdatering tack! Den dagen hon uppdaterar kommer jag bli ytterst chockad av att mötas av en annan rubrik.

Skolan är klar, middagen är uppäten, bloggen är uppdaterad & nu är det dags att gå ut till stallet. Ska leta upp mina nya regnkläder som mamma köpte i lördags och ge mig ut i regnet på en tur. Har redan fått svar från rektorn också, det känns faktiskt lovande det här. hoppas hoppas!

Hörs senare!

Sitter i skolan

Sitter i skolan nu, håller på med ett  arbete om socialt arbete. Det som skiljer från längre tillbaka i tiden tills nu. Ska avbryta mitt bloggande med att maila till rektorn. Nu ska vårt schema bli bra hade jag tänkt!

Puss!

Idag är jag somrig

Idag känner jag mig riktigt sommarklädd, med blommigt linne och vitt upptill samt solglasögon på huvudet. Igår var jag nog så höstig som man bara kan. Vantar och halsduken var på tillsammans med mina höst/vinter skor. Idag skulle jag bara vilja dansa, synd att insparken inte blir av på lördag för min del. Jag hade taggat till det rätt länge nu! Men istället blir det ju tävling med laget på söndag. Ska jag vara ärlig, så taggar jag ännu mera till dess!!!



Tröttnar inte på den här låten, Oskar Linnros - Från och med du

Sov så gott!

Verkligen dags att sova, trött så jag mår illa. Har tur att inviduella valen inte börjat än, kan därför åka in vid elva imorgon. Härligt! Bild från imorse, så sliten så jag nästan gick i bitar!




Spårvagns experten!

Min mobil har lagt av igen och verkligen vägrar att visa några livstecken. Självklart idag när det spöregnade när jag kom med bussen. Brukar alltid lyckas få skjuts hem, men idag hade jag ingen möjlighet att ringa. Trodde faktiskt inte det regnade så mycket som det faktiskt gjorde. Kom hem i alla fall, blötare än en blöt katt.
Hade tänkt ta mig ut och springa idag sen hämta min cyckel som står kvar hos Lisette. Fast med tanke på vädret ska jag nog mysa ner mig i soffan, med chips & dipp som är kvar sen igår. Låter prima!

Det här är min nya favorit, Carl Henrik spårvagns experten!

"Ja, det stämmer bra det!"


Det här är fullständigt oacceptabelt!

Jag vägrar, ställer verkligen inte upp på det här!!!!!!

Godnatt på er!

Dags att hoppa i säng, tidig morgon imorrn! Ska börja med det nya schemat vilket innebär väldigt tidiga mornar. Måste prata med min mentor om det här, inte okej! Men tills dess får jag helt enkelt finna mig i det. Även om jag kommer vara d ö d !
 
Sov sött! ♥

Tävling Storvik rk !

Jag kan inte vara mer än nöjd med dagen!!! Myska var inte alls springig, hon var så lugn och avslappnad som man bara kan tänka sig när hon är på tävlings område. Hon sprang inte iväg, hon lyssnade och hon försökte med sitt bästa! Älskade ponny! Sålänge de försöker så kan jag inte kräva mer, då gör dom mig så oherhört stolt.
Visst hon var spänd lite mellan åt, men fine det är Mysk pysk vi pratar om. Hästen som heter spänd i andra namn.
Domaren var lite snål med poängen, eller lite orättvis. Men det var ändå fem procent högre än förra gången jag red samma program.

Nu är jag så grymt taggad till nästa helg, när det är dags för lagomgång! Kommer bli grymt, hoppas på samma fina Myska!


Under min glada mun och ögon så halvblundar jag och sträcker ut tungan, mitt i en mening kanske???
Blev stiligare såhär! :)


Morgonstund har guld i mun!

Hej jag heter ellen och jag är vidrig, därför att jag knäcker mina fingrar. Åtminstone säger Lina så!
-

Godmorgon!
Ska alldeles strax gå ut till Myska, idag åker vi till Storvik & rider en klass. Jag känner mig inte så jättesäker på att Myska kommer sköta sig. Träningen igår gick som den gick. Men det kan ha berott på ett par orsaker så vi får hoppas på det. Tänkte bara fatta mig lite kort just för att höra av mig med några ord.

Hörs senare!



p.s Lisette fyller år idag, jag & lina har som planer att gratta henne lite senare!


Lördag 28/8-10

Rolig kväll igår, Lelle är allt bra hon. Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra utan henne. ♥

Idag har jag andra planer, ska bara ta mig upp ur sängen för frukost. Sen skajag sätta mig och rulla tummarna medans jag väntar på Lina. Lina följer med på tävlingen imorgon, fast hon är så nervös över att jag kommer dö? på dressyr tävlingen. Smörja utrustningen, rida ihop Myska och programmet, duscha lill pyska och det bästa av allt knoppning. Jag var sarkastisk där! Dagen känns härlig, humöret är på topp och så även vädret! Underbart!


Fredag all night long!

Härlig dag i Gävle med mina favorit brudar! Fikade på java, jag beställde chai & en stor morotskaka. Brukar inte safta på med någonting till chaien men slog till idag. Morotskakan kostade 50spänn. Sved som sjutton i plånboken, men tänkte att jag skulle njuta av den länge iaf. Tar en tugga och känner det jag verkligen inte borde känna, nötter! Fick mina tankar bekräftade, det var nötter i. Jag skulle få någonting annat men kassören avbröt sig mitt i meningen och gick därifrån. Roligt tänkte jag, där fick jag sitta och kolla på min fina morotskaka som såg så oerhört saftig ut och sedan lämna den med endast chaien urdrucken ur koppen!
Har inte cafeér skyldighet att visa om det är nötter i t.e.x. Brukar alltid fråga, men när det gälde morotskaka trodde jag inte det skulle vara någon fara. Jaja, gjort är gjort. Hädan eter tänker jag ALLTI fråga oavsett vad jag köper. Det hade kunde slutat värre, får se det positivt.

Nu rullar jag vidare till Lisette! ♥

Dagens planer!



Nu har jag varit ut och ridit Myska samt gjort klart i stallet för idag. Okej, höpåsarna är kvar annars är allting klart. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, jag känner att mitt hår blev att lukta riktigt mycket hästpiss. Gud så dom hade grisat ner där idag, undrar vad dom har hållt på med. Sen ska jag ner till köket och försöka få ihop någon mat, jag har inte ätit frukost än så jag känner att det är vettigare att äta lunch på en gång eftersom jag ska åka in till Gävle senare med Lisette. Där ska vi möta upp Lina för shopping & fika! Mina fredagsplaner låter riktigt bra tycker jag!

Hörs senare!


Jag funderar på

Jag har suttit och hållt på med den här bloggen hela dagen i väntan på att det ska sluta regna. Först gjorde jag en total makeover men insåg att det blev för långt ifrån det tema jag har nu och gick tillbaka till det utseende som jag startade vid. Vad har jag fått till nu, jo fet text på vissa ord i menyn, ändrad textstil & en mindre ram runt headern. Inte mycket för världen, men en bit påväg. Jag vet inte hur jag vill ha den det är där som problemet sitter.

Regn, grått och tråkigt! Inte särskilt uppmanande för mig att sätta på mig ridbyxorna och gå ut. Rida det vill jag göra, men jag antar att man inte ens kommer till hagen förns byxorn börjar skruva sig runt benen av blöthet. Likadant med utrustningen, blir torrt och fläckigt. Någonting som jag verkligen vill ha är ett ordentlig regnställ som jag kan ha när jag är ute i regnet med hästarna. Men nu fortsätter jag med att kolla på the city och träna dressyrprogram istället. Byter mina planerade dagar med att ge henne vila idag och rida imorgon istället.
Nu till helgen ska jag rida ett B:O program, nästa helg som kommer börjar lagomgångarna. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska rida en eller två klasser. Fört funderade jag på två men tror ändå att jag håller mig till endast lagklassen. Får inte glömma att anmäla mig ikväll! (:

Torsdag 26/08-10

Nu tar jag långhelg, det innebär ledig tills på måndag! Känner inte för att åka fram och tillbaka hela tiden för ett par timmar i skolan, dessutom helt meningslösa timmar. Det är verkligen inte nödvändigt! Väntar tills schemat sätts in istället.  Lägligt nog känner jag faktiskt att jag blivit förkyld, fast det hade inte spelat någon roll. Hade stannat hemma ändå. Precis vaknat, om man bara blundar och lyssnar skulle man kunna tro att jag var i en regnskog. Utanför fönstret i lönnen sitter jättemånga fåglar som pratar och sjunger verkligen i "näbb" på varandra. Det låter så fint!

Jag tror inte att det är meningen att jag ska tävla, jag längtar jättemycket till helgen men det är nog inte meningen. Jag anmälde mig till söndagens tävling i väldigt god tid och trodde allt var okej. Såg igår att jag inte stog med i startlistan, gick in på tävlingsdatabasen och kollade. Då har min anmälan tagits bort. Jag hade missat att man skulle betala in startavgiften på den sidan innan tävlingsdagen. Suck!!! Nu måste vi ringa och efteranmäla, så grymt typiskt.När jag faktiskt var ute i god tid, men nu blir det dubbel avgift. Gud så roligt!

Nu ska mina pållar ut till hagen.

:)


Helt insane!

Jag lessnar ur, känner mig så fruktansvärt jävla less. Fick se vårt nya schema idag. Jag kan verkligen inte förstå varför skolan inte kan ta någon som helst hänsyn till de elever som pendlar. Utan de väljer att se innanför samma trånga väggar och endast se till de elever som bor lokalt. Det schema vi fick idag var helt åt helvete på ren svenska.
För sandviken eleverna var det helt okej antagligen, men för oss. Jag kommer få åka kvart i sju bussen varje morgon, vilket innebär att jag måste stiga upp strax efter fem varje dag. På tisdagarna kommer jag hem vid sex. Tiden efter där tills man går och sover (ännu tidigare nu när jag ska upp tidigt) så ska jag hinna med både hästar, läxor och försöka känna mig lite ledig och slappna av här hemma. På fredar slutar vi visserligen tidigt, men såklart efter att bussen vid tolv har gått så då är det bara att vänta ytterligare två och en halv timme på nästa buss!

Nej, jag lessnar ur. Det här schemat fick mig att vilja hoppa av. En sak är säker iaf, jag tänker och kommer verkligen inte klara av att hålla mina betyg på samma nivå som tidigare!!! Måste prata med Siv om det här. Det borde lösa sig på något vis. Nu ska jag trösta mig med en film, korv & makaroner. Träning ikväll för Helena!! :D

Dagens goda gärning

Dagens goda gärning är avklarad! Jag räddade en liten, försvarslös fågelunge från en självklar död. Jag var påvä ut till Myska och såg att spjöveln satt och fifflade med någonting vid sidan av lekstugan. Gick dit för att se vad det var och ser att det sitter en fågelunge som skakar av skräck vid sidan av honom. Spjöveln gav på fågeln några gånger samt tog han fågeln en gång lättare i munnen. Trodde att det var kört för fågeln och tänkte gå därifrån. Bara att fågeln hade en sådan tur att jag inte kunde lämna den kvar där innan jag sett om den hade större skador. Tog mig en närmare titt medans jag försökte hålla undan en väldigt ivrig katt. Insåg att den inte var ett dugg skadad, utan bara livrädd. Så jag lyfte upp den i handen, den var så liten. Den rymdes gott och väl i min handflata, jag höll den med en hand. Jag och fågeln gick iväg en liten bit, sen lät jag den hoppa ner från mig hand uppe på en hövagn. Jag ville ge den lugn och ro så den kunde återhämta sig. Visste inte om den skulle överleva, trodde faktiskt att den skulle dö av chocken men det var värt en chans. Den hade iaf en betydligt säkrare död i spjövelns händer. När jag kom tillbaka ett par timmar efter så var inte längre fågeln kvar. Den hade överlevt och tagit sig därifrån! Jag blev så otroligt glad! Jag tycker att det är jättejobbigt när katterna är ute och jagar.




Spjöveln, skrutten, Findus!

Kärt barn har många namn!
Spjöveln och jag spjövlar runt! Himla go katt det är, han ligger över mina högra arm så jag får försiktigt röra musen också blir jag tvungen att skriva med endast vänstra handen. Han är så otroligt söt där han ligger, kisar med ögonen och tittar intressant mot skärmen. Charmtroll! Vilket väder det är idag, mina planer att rida på åkern vet jag inte hur det blir med. Det har regnat så mycket hela dagen så jag antar att det blir väldigt halt, kladdigt och mjukt att rida där! Vi får se mot kvällningen, har precis kommit hem nu! Antingen går jag ner och förbereder inför middagen, men tror inte att vi har så mycket mat hemma just nu. Så det andra alternativet blir att lägga mig i soffan en liten stund. Mockningen orkar jag inte ta tag i nu på en gång!




Vilken gobit han är!

Vad är problemet?

Jag har en kattpolicy i mitt rum. Den innebär att inga katter får vara i mitt rum utan att jag också befinner mig där. Katterna får bara vara på golvet, absolut INTE i sängen. De får heller inte stanna länge, har de tur så får de komma in och vända. Detta beror dels på att jag blir snuvig av att ha dem alldles för nära och om de ligger på min kudde ex. Det beror även på att katterna alltid förut hade någon slags vana av att uträtta sin behov i mitt förra rum. Både ettan och tvåan. Jag tröttnade väldigt på att mötas av lukten och synen under min säng efter ett tag. Därför blev jag stenhård på kattförbudet när vi flyttade, jag älskar dem utanför rummet men blir väldigt bevakande när de kommer innanför.
Det har även alltid bara varit mitt rum som de har uträttat behoven på, jag fattar inte varför. Vad är problemet?

Sen vi flyttade hit har Klas bara lyckas kissa på min matta en gång, det var alldeles i början och han var då lite stressad så jag hade överseende. Men nu ikväll. Innan jag gick och tog bort sminket var allt som det skulle på mitt rum, Bertil kom in och vände och jag puttade ut han igen. Stängde sen aldrig dörren efter mig. Kanske blev han sur på mig för när jag kom tillbaka senare hade han (kan varit någon av de andra två också) lämnat en blöt fläck mitt på min ena filt på sängen. En liten men väldigt protesterande bestämd fläck! suck! Det blir ännu hårdare tag i fortsättningen!
Ändå tycker jag två gånger på två och halvt år inte alls är illa, de har skött sig ! Men varför just ikväll, min säng är inget revir för en kastrerad katt. Vi vet att du är stört, bäst & vackrast ändå, spjövlen vet också! Ingenting du behöver bevisa lille bertil skrutt!

Puss & godnatt!

I love New York!

Syster var nyss här, roligt att se henne igen efter en veckas tid. Har suttit och lyssnat på vad hon berättat, så inte blev det mycket springa för min del eller. Det lät så roligt allt hon sa, jag vill också ut och resa. Se andra saker än vad Sveriges gränser ger mig. Se saker man bara hört andra berättat om eller sett på film.
Nu springer jag runt i Lars nya crosstövlar, cirka åtta storlekar förstora. Egentligen utan mening, men man fick ett sånt härligt gung i dem när man gick så jag tror jag behåller dem på ett litet tag till. I Lars crosstövlar, min nya "I ♥ NY" t-shirt som jag fick av Matilda och med en morot i handen som jag knaprar på då och då. Kommer direkt från darmor och farars land. Nu ska jag "segla" ner till tvn och se de nya avsnitten av fångarna på fortet. Gud så roligt!




Hörs senare! (Om jag inte snubblar nerför trappen i dom här båtarna till stövlar och skadar mig allvarligt så att säga.)


Måndag!

Sitter hemma vid köksbordet, kom hem från ett litet tag sedan. Blev tvungen att hoppa av framme på torget, glömde ta ut pengar åt syrran när jag var i Sandviken. Har inga problem med att gå egentligen, men de skorna jag hade är inte sköna att gå längre sträckor med. De är så platta och gör en så trött i fötterna på en gång. Det värker från fötterna upp till knäna. Vilket härligt väder vi fick idag, det är bara att njuta av det så mycket vi kan för jag hörde att det skulle komma skapligt mycket regn imorgon.

Nu måste jag döda flugor, senare ska jag äntligen ut och springa. Det hanns inte med förra veckan! Har längtat hela dagen!!


Time for school!

Nu väntar skolan! Lina och jag ska på jakt!  Matilda är back in sweden igen, nu har jag inte min lilla häst kvar längre. Kanske hinner jag fortfarande kidnappa henne om jag lägger på ett kol.
Det låter bra, nu ska jag och mina rosa :O naglar dra iväg!!!

Vilma!

Lyssnade på Ronan Keatings låt, when you say nothing at all. Det är någonting speciellt med den låten, det är min och Vilmas låt. Jag tänker alltid på bara henne när jag hör den. Kom på att jag gjorde en liten "film" om oss med den låten för att par år sedan. När jag ser den känns det som ett hål i själen, som om någon knyter åt mitt hjärta. Jag får sådana samvetskänslor som drar i mig åt alla håll. Vilma var mina bästa vän, min älskade lilla vimsa. Sen kom Myska in i bilden och jag fick inte längre tid för dem båda. Mamma fick ta över Vilma, ( vilket går jättebra för dom, go mamma and Vilma!) Med tiden rann det ut och nu så fort jag ser på henne får jag dåligt samvete över att jag "lämnade" bort henne.
En sak är säker, jag har henne hemma och ser henne varje dag. Hon mår bra, och blir allt lydigare. Mamma gör ett jättebra jobb som jag är så oerhört tacksam för. Vore det inte för henne hade jag inte haft henne kvar här nu. Min tid hade aldrig räckt till. Förhoppningsvis så får hon alltid stanna hos oss! Min älskade lilla ponnyskrutta, vilka stunder vi gått igenom tillsammans! ♥


Nudlar, naglar & bloggen!

Nu blir det nudlar! Sitter och fixar naglarna samt bloggar medans de kokar upp!
På det sen har pappa köpt mig en marabou som jag ska njuta av. Nu är min "hästvecka" klar. Matilda kommer hem imorgon, vi får väl se hur hon gör med Jasmin då. Skulle hon inte orka så gör det mig ingenting en dag till, men annars så ska jag ha det hästfritt då. Har ridit varenda dag sen i lördags nu, vissa dagar två hästar på samma dag.

Nej, nu måste jag kolla till hur det går där på spisen!

So long!

Det vackraste jag vet!!!























































Vilka underbara djur man har att göra med! Tänkte idag och kom fram till att jag aldrig skulle klara mig utan hästarna och ridningen! Det är dom som jag lever för, och herregud vad man älskar dom. Underbara hästar!
Red Mysska på en av åkrarna, ypperligt tillfälle att träna nu när det är tröskat. Jag är fortfarande alldeles lycklig, Myska gick så sjukt bra idag! Hon har aldrig gått så fint hemmevid någon gång förut. Hon blir mer och mer stabil för varje dag som går och nu kan jag höja mina händer utan problem och hon stannar i form precis där jag vill ha henne. Avslutade ridpasset med att galoppera åttor. Bytena på mitten gick galant, till slut behövde jag nästan bara sitta om så böt hon galopp, det har aldrig hänt förut, Hon hade ett taktfast steg och gick i bra balans. Efteråt var hon så svettig så det löddrade. Lilla älskade Myska, hon slutar aldrig att förvåna mig och jag älskar henne mer för varje dag. Min kärlek till henne går inte ens att förklara. Hon är min andra halva that´s it!!!
Åkte till Jasmin direkt efter, mockade och red ut en tur på henne. Tror inte jag tänker lämna tillbaka henne till Matilda igen. Ska försöka flörta till mig henne. Hoppas det funkar! Jasmin var pigg, glad och mer pigg. Små grenar som stack ut i vägen var väldigt läskiga, tur att man är van med Myska så rörelserna för att få fram henne satt som en smäck. Hon skötte sig väldigt bra, jag fäster mig mer och mer med hennes stora steg. Det känns inte ens annorlunda längre.
Så härligt att mana på henne uppför backarna och känna hur långa stegen blir under oss!
Nej, idag är jag ett riktigt hästfreak som inte kan vara mer nöjd med mitt liv!

Puss på det, nu ska ponnierna in från hagen sen väntar en efterlängtad dusch!!!

PIZZA!

Nu ska jag, pappa och brorsan köpa hem pizza! Äntligen!!!


Dagens hästplaner!

Rostade lingongrova med smör, ost & varm oboy!
Det var min frukost idag, kan den bli mer komplett?

Mina planer för dagen är inte så märkvärdiga, tänkte bara ta det lugnt hemma med undantag för mockning och att jag också ska rida både Jasmin och Myska. Myska ska jag trimma dressyr med på åkern. Jasmin och jag tar nog och rider ut åt nåt håll. Jag låter Jasmin få vara ute så länge som möjligt i hagen innan jag tar in henne. Hon ska få så många timmar som möjligt utomhus. Gud vad jag vill ta hem henne hit. Så hon får gå i en stor hage länge om dagarna tillsammans med Vilma & Myska. Jag längtar tills det blir så och hoppas på att det blir snart snart snart.
Om det blir som det har blivit sagt så börjar vi i oktober med stallbygget. Med undantag på att allting inte alltid blir som sagt häromkring!


Tog Myska till stan & parkerade henne förut. Lite svårt att fästa lappen men det gick till slut! (;

Som att sova utomhus i nattluften....

Satan vad jag är trött !!!
Har precis tagit mig sovande upp från soffan och tgit bort sminket. Kommit överfund med att det kanska är dags att ta ur myggfönstret och stänga igen. Stänga ute sommarens nätter för i år. Anledningen till att jag kommit till insikt är att det är lika kallt i mitt rum som utanför väggarna. Jag skämtar inte om det heller. Just nu ligger jag och darrar med duntäcke, samt två tjocka filtar. Att slå på fläkten som jag tackade gudnarna för tidigare i somras finns inte i min tankebana just nu. Nej, detta är värt att tänka på! Godnatt! Nu sluts mina ögon av sig själv.

Seg, segare, ellen !

Och jag gjorde det igen, la mig i soffan direkt när jag kom hem. Varje gång bannar jag mig för det men sedan gör jag alltid om det ändå. Man blir ju så otroligt trött när man lägger sig ner. Oavsett hur pigg man är innan. Nej nu måste jag resa på mig och stappla ut till stallet. Mockning och ridning av Myska står på schemat. Nästa grej "on the to-do list" är att ta mig fram till stallet och göra samma procedur med Jasmin. Henne får vi inte glömma bort heller, söttufflan! 
När jag kommer hem sen så ska jag lägga mig i soffan igen, ligga utan att röra mig ur fläcken, eller jo käka tacos förstås. Uppdateringen blir sämre de dagar jag är i skolan, men sånt är livet!

Ha det, puss !

Det är lätt att vara arg på någon, det är svårare att hålla fast vid det. Det svåraste är att inse när ilskan har runnit ut och ta steget till att göra någonting åt det. Men det är förnst efter man mår som bäst!
Tiden läker alla sår, man måste bara ge det tillräckligt med tid, så man hinner hela det som blivit förstört....

Godmorgon!



Jag orkar verkligen inte, jag vaknade för en timme sedan och insåg att jag nog har blivit förkyld. Jag som tyckte att det skulle räcka när jag blev så förkyld i somras vid ett antal tillfällen. Tydligen inte, dags att ta fram toarullen igen och lägga den i väskan, väl till hands. Nu till helgen har jag dubbel hästjour, ska både fixa hästarna & stallet här hemma sen Jasmine och hennes behov framme i stallet! Nu drar jag till bussen!


Tiden läker alla sår. Jag stryker inte ett streck, jag tänker inte heller börja om från ruta ett. Jag tar vid där det tog slut!

Torsdag!

Nu är magen full med falukorv, stekt ägg & potatismos! De får göra plats med alla bullar + bulldeg som redan ligger där och skvalpar runt. Klassen hade bullbak idag som vi senare bjöd ettorna på! Fri tillgång på bullar, sen säger jag inte så mycket mer! Nu ska jag fram till stallet, mocka och göra klart allt med maten. Sen ska vi ta och rida en sväng.  Har inte bestämt än om det blir ute eller inne än. Det reder sig med tiden! 


En suddig bild från imorse, sista rycket man gör innan man blir tvungen att ta på sig skorna för att dra till bussen. En bild, en chans ungefär!

Skylten som jag och Lina gjorde, inbjudande va ? (;
Bilden lånad av http://linanyren.blogg.se

p.s imorrn ska jag försöka lura med mig Lina till Ockelbo!


Amazing !



Min underbara pärla till ponny! Träningen gick så jävla bra idag så jag knappt kan skriva ner det med ord!!!
Myska var så himla duktig, och jag kunde rida henne precis så som jag vill ha henne. Vi red tillsammans, det var bara ett. Hon var stabil, koncentrerad, förstående och väntade på alla mina signaler. Allt funkade så perfekt! Tror det var en av våra bästa träningar någonsin! ♥

Nu ska jag reda ut mitt hår sen väntar sängen, gud vad jag ska sova skönt inatt!
Puss & godnatt!

Vill du ha saft?


Hahaha, tröttnar aldrig på denna. Brukar köra med det när jag bjuder på saft! (;
Med det säger jag tack och hej och beger mig ut till stallet!

Blött!

Första skoldagen är avklarad!
Har precis kommit hem och fått på mig mjukiskläder, farfar var snäll och hämtade mig vid bussen. Fy vilket väder det är, ruggit, iskallt och spöregnar. Stryk under spöregnar, för de är då inte lite som kommer. Jag blev dyblöt, på vägen från skolan till bussen. Det dröp av mig och hade en liten sjö i vardera sko. Paraplyet  hjälpte inte alls särskilt mycket. Tur att man har träning inomhus ikväll. Fick ett paket av farfar som var i från farmor. Jag har namnsdag idag, men det har ni väl inte missat..(;
Fick lite pengar och ett nattlinne. Hade kunnat sätta på mig det på en gång, kändes hur härligt som hellst!!!
TACK! :D

Bilden tagen imorse när jag fortfarande var torr.


Nu ska jag ta mig en fika, gå ut till stallet och sen vänta på att mamma kommer hem med pizzan... hehe (;
Om hon tar ett klokt beslut så att säga, jag som redan planerat ihop hur bra det passar sig idag!!!


Vackert avslut!


Så var denna dag till ära slut, likasom det är slut på mitt sommarlov nu! Jag kan ärligt talat inte vara mer än nöjd med mitt lov. Tog igen det som missades förra året, jag har haft det härligt! Är nu redo och har för övrigt också vart redo ett tag för att börja skolan igen. Man kan nog egentligen inte se fram emot det mer än mig just nu.
Den här sommaren har varit underbar, jättemånga fina minnen som jag kommer minnas en lång tid framåt! Alla mina förväntningar är uppfyllda. Visst har saker hänt som man inte förväntade sig från början, men allt man inte bereder sig för gör en bara starkare och så också i det här fallet. Den här sommaren har fört mig ihop med Lisette igen, det tackar jag gudarna för! Barndomsvänner är nog de vänner som alltid kommer finnas där, under uppväxten växer man åt olika håll. Men många gånger hittar man tillbaka till varandra igen, så är fallet även för oss! ♥ Jag kan inte vara mer tillfreds med tillvaron nu. Kan heller inte sluta längta till att få träffa min underbara klass igen imorgon, har längtat efter dem så länge nu!

Med det avslutar jag detta inlägg och denna dag! Ha det bra, puss & godnatt!
Alla sagor har ett slut, men i verkligheten är varje slut en ny början!

River en vacker dröm!

På hugget idag, sista sommarlovs dagen för mig dessutom. Gick upp och red Myska imorse, vi tränade dressyr på åkern nedanför huset. Eftersom Myska har en svagare vänster sida som jag har börjat känna av igen nu så växlade vi mycket i de båda varven. Kom på ideén att det gick jättebra att rida volter runt varje halmbal. Fick in ett mönster i det där, så för varje halmbal bytte jag varv och formade henne. Hon gick riktigt fint idag, kände faktiskt inte av sån stor skillnad på höger, vänster. Great! Hon gick även jättefint på rakt spår och behöll formen även om jag lyfte mina armar högre upp, i den position jag egentligen vill ha dom. Det innebär att Myska var riktigt stadig idag.

Snart kommer Lisette, vi ska baka kladdmuffins! Jag var nyss in på Håkan´s hemsida. Han släpper sin nya skiva den 13 Oktober, "två steg från paradise". Jag har förbokat den och kommer få den signerad!!! :D Nu är det bara att vänta, kommer bli så jävla underbart (ursäkta språket) att få höra hans nya låtar! Den här hösten kommer bli grym!!! Skivan i Oktober, hans spelning i November! Stallbygget börjar även det i Oktober, i fick klartecken igår och allt är okej med takhöjden. Trodde aldrig jag skulle skriva det, men jag känner mig åter igen hoppfull. Det blir nog faktiskt av den här gången.... Gud vad jag sitter och ler nu!

Här är en av Håkans nya låtar. "River en vacker dröm"! ♥


Puss!

Den stora hemligheten!

För att kunna pusha sig själv, måste man kunna belöna sig själv!
Jag är sjukt nöjd med dagens insats, det blev långtråkigt med växlandet mellan powerwalk/springa efter ett tag så jag la ner powerwalken. Fick mig att inse att det skulle ta mycket längre tid att komma hem om jag fortsatte så. Jag är smått mörk (räv) rädd, så att springa genom skogen i skymning var inte dagens bästa påfund.
Min kondition har förbättras avsevärt sen jag började, nu har jag absolut INGA problem alls! Så himla roligt!

Nu ska jag belöna mig själv med kakor och varm oboy, för det är jag värd! ♥

Träna!

Nu ska jag ut och röra på mig. Ikväll har jag tänkt köra intervaller powerwalk/springa 8.2km.

Ha det bra!

Äpplet faller inte långt från trädet....

Äpplet faller inte långt från trädet, men det faller då många iaf. Var ut i trädgården och krattade ihop alla nerfallna äpplen. Åt den härligaste lunchen idag som jag gjort på länge. Gräddade en baugette i ugnen så den blev perfekt krispig och varm. Bredde med rätt mycket smör som jag lät smälta med osten, la på några salladsblad och sen gick jag ut till växthuset och hämtade några tomater. Det blev hur smarrigt som hellst och passade perfekt idag.

Ska snart iväg fram till stallet, tänkte ta mig en liten tur i skogen med söta Jasmin!

Vad är problemet geting?

Det kom en geting nyss som stack mig i nacken.... tror jag! Är det ett normalt beteende? Jag satt alldeles stilla med datorn i knät ute på altanen. Då hör jag något som surrar vid mitt öra, den landar alldeles ovanför bikini snörningen i nacken sen stack det till. Det gjorde inte direkt så ont som jad har för mig att det brukar göra vid geting/bi stick.  I och för sig var det rätt många år sedan det hände mig nu också, men det kan lika gärna kanske ha varit något annat kryp. Det pulserar och sticks nu på en och samma punkt lite mellan åt. Knasigt, den måste vaknat på fel sida idag.

Jag blev lat imorse och tog mig aldrig upp och sprang, bra Ellen nu har du det kvar till kvällen!

Sov gott !


Det var en jättefin kväll, fotot är taget när vi höll på att rida hem. Jag skulle tacka gudarna för en systemkamera! Vilka vackra ögonblick man skulle kunna fånga. Fast jag klagar inte på min mobilkamera heller! (;

Dags att sova, kommer ha väldigt mycket för mig imorgon. Ska upp tidigt och träna så nu är jag tvungen att spara på krafterna!

Varm sommarkväll!

Termometern visade nyss 32.2 grader i skuggan. Jag tycker det är för varmt för att rida i, men vill jag ha det svalare är jag tvungen att vänta ytterliggare ett par timmar. Så på med med ridbyxor & ridstrumpor upp till knäna. Någonting jag aldrig har fattar varför det inte finns alternativ till ryttare på somrarna? Inom alla andra sporter finns det alternativ på kläder att välja mellan. Inom ridningen är det oftast samma tjocka material överallt. Om ändå det fanns någon slags lösning på det? Riktigt tunna ridbyxor som ändå skyddar? Det borde jobbas fram något här, kanske jag ska ta tag i det? (;


Just nu: solen!



Ligger ute på gräsmattan just nu, solar & lyssnar på musik. Det är så härligt så!
En tanke har slagit mig om skolstarten på onsdag, tänk om det här vädret kommer hålla i sig hela veckan... då vill man inte, även om jag längtar hur myckeg som hellst dit. Då vill man inte stänga in sig inanför skolans väggar och tak. Då vill jag liga ute i solen och ha det gott! I så fall antar jag också att det kommer gå hårt på Cafeterians föråd med gllass & dricka! Det blir säkert great i vilket fall som hellst.

Smsade syster nyss och skrev godmorgon, sömntuta det där som sover ända tills tre om dagarna. Även om klockan egentligen bara är nio på morgonen där. (;

Sudda sudda sudda bort din sura min.....

God förmiddag solstrålar!
Idag har jag vaknat på ett betydligt bättre humör än igår, utvilad antagligen. Nu står städning på schemat, mitt rum ska få sig en omgång! (;

EDIT: Känner mig nöjd med initiativet till att jag putsar fönstererna också, jag slår på stort idag!

Filmkväll !

Ikväll har jag haft det riktigt mysigt!

Jag och mamma tog Myska med oss och åkte fram till stallet, jag tog Jasmin och mamma Myska. Båda skötte sig fint, trots det fruktansvärt kvava varma vädret. Hade sån tur att det började blåsa lite när vi satt upp så vi kunde åtminstonde andas under tiden vi red. När vi kom hem lockade jag med mig småkusinerna, lekte häst och kollade på tv tillsammans med resten av familjen fram tills halv tio. Chipsen var slut och det var dags för dem att gå hem och sova. Det mesta av min trötthet försvann efter ridningen, så jag har lyckats hålla mig vaken tills nu med min underbara marabou i närheten ( har inte rört en godisbit sen västkusten), jag såg filmen sleepers för mig själv. Fin film om vänskap.

Tröttheten har åter igen tagit över mig & min kropp, likaså den kvava värmen och den ständiga klibbiga svetten som lockas fram vid väder som detta, En åskskur eller iaf lite regn skulle sitta fint, bara under en sekund så jag hinner hämta andan lite. Men inte längre, hörde att pappa tänkte börja tröska imorgon då är det aldrig bra med regn. Så för den skullen får vi hoppas att vädret håller i. Imorgon vill jag bada, puss & godnatt!


Flugornas herre?

GAAAAH JAG SOMNAR SNART!
Klockan är bara ett och jag har redan vart vaken i tio timmar. Kommer bli världens längsta dag. Jag är trött, har huvudvärk och mår illa. Det är även varmt och kvaft och flugorna tror att min panna är någon slags rastplats, men där tror dom fel. Upp med humöret nu Ellen!!! Jag har faktiskt köpt en marabou till mig själv i fall att jag får något akut sockerbehov ikväll. Ska rida både Myska & Jasmin idag, får inte glömma att anmäla oss till Storvik. Bäst jag gör det på en gång.

Jag vill också!

Kom hem igen redan vid åtta, vi åkte vid fyra. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen, har suttit två timmar och kollat på repriser av Glee. Känner bara inte för att göra det hela dagen. Jag är rätt trött på lov nu, jag känner mig rastlös exakt hela tiden men inte orkar jag ta mig för med någonting för det. På Arlanda var det mycket folk, alla med resväskor. Jag ville också åka. När det tog slut för oss och vi var tvugna att vända så började det för alla andra. Jag blev så enormt sugen, nån gång blirdet väl även min tur förstår jag.

Jag erkänner, jag gick faktiskt och la mig inatt, sov gjorde jag också.

Nu ska jag fram med mamma, hörs!

Arlanda!

Min natt kommer bli lite annorlunda än vad jag trodde den skulle bli för bara några timmar sedan. Jag ska åka till Arlanda inatt, åker hemifrån alldeles innan fyra. Som det ser ut just nu så tror jag att jag väljer att stanna uppe tills dess. Jag känner mig inte vidare trött nu, och även om jag somnar inom en timme så blir det inte mycket mer än fyra timmars sömn. Som jag och Jeanette alltid sa, "får man bara några timmar är det lika bra att strunta i det." Jag klarar mig betydligt bättre utan dom timmarna, det är svårt att bli väckt ur sin djupsömn. Tyvärr så är det inte så bra att det är jag som ska flyga någonstans, jag följer bara med som bilssällskap dit. Inte alltid man åker till Arlanda mitt i natten, jag har ärligt aldrig ens varit där förut. Jag har aldrig vart utomlands eller flygit. Om man inte räknar Norge och Finland som utomlands då förstås. (; 
Det är Matilda som ska flyga till USA, hade jag aldrig vågat alldeles ensam men jag skulle knappast banga om jag fick förfrågan att följa med. Skulle vara riktigt häftigt! Jag vill göra en roadtrip i USA någon gång, den stora drömmen! 

Ska duscha nu sen får jag väl försöka mig på att lära mig dricka kaffe, haha jag har ju några timmar på mig.
Puss puss!

UNDERBART!



Ingen kan ana hur skönt jag ligger nu. Det var såhär jag vaknade imorse, hade jag inte vart tvungen till att gå ut och släppa ut hästarna i hagen så hade jag legat i flera timmar till. Stallet är klart, frukosten ligger  i magen och jag i sängen, igen. Exakt likadant, och tamefan lika skönt. Ska snart ut och rida Vilma, men jag tror jag vilar mig ett litet tag till och njuter av den sista sommarlovsfredagen såsom man kan görapå ett lov, absolut ingenting!


Youtube i mitt ♥ !

Fick se en video på youtube som jag vid första ögonkastet kände igen, väldigt väl! Jag vet att Jessie visade mig det här klippet för mig i skolan en gång förut. Lika roligt då som jag tyckte att det var nu. Skadeglädje, ja visst! Fast inte riktigt på det sättet. Klart det är synd om mannen som blir utsatt, han måste känna sig otroligt kränkt. Även det så kan man heller inte låta bli att skratta, skratta tills tårarna sprutar.

Det handlar om den tyska programmet boemerang, som vad jag läst blev nedstängt helt efter incidenten.
En talkshow som för kvällen handlar om "medicinska missar". Ni får titta och se själva. 

Måååååste ha!

PIZZA PIZZA PIZZA !!!

Jag är så totalt fruktansvärt mega sugen på pizza så det bara smäller om det! Så sugen att jag nästan få torka av tangentboret ifrån mitt dreggel mellan raderna jag skriver. Ibland blir man bara så sugen på någonting så man inte kan tänka på annat, inget annat duger, man bara fortsätter tänka och sukta tills man får det. Förnst då känner man sig lugn och lycklig. En sån stund har jag nu, jag måste ha! Bara att den här gången måste jag försöka övervinna det, jag kommer inte få någon pizza. Thats it! Redan försökt fått mamma att köpa hem, men där blev det tvärnit. Tänk om ändå http://onlinepizza.se  gällde även över Ockelbo´s pizzerior, vilket gyllene tillfälle det hade blivit.

Notice me, take my hand.


Godmorgon sunshines!!
Vad har dagen att erbjuda idag? Tänkte ta mig ut på en tur med Vilma någon gång på eftermiddagen, sen har jag dressyrträning med Myska för Lena senare på kvällen. Jag skulle egentligen hopptränat idag för Thomas, men fick igår reda på att det blev dressyrträning på ungefär samma tid och sa ifrån hoppningen. Det har ändå blivit för lite dressyr den här sommaren, oturligt nog. Ingen aning om hur det här kommer te sig ikväll. Jag har lagt upp Myskas träning för hoppning den här veckan. Planerade in intervaller och tempoväxlingar i tisdags samt gav henne vila igår inför idag. Hade jag vetat av dressyren skulle jag gjort det annorlunda och ridit henne igår också. Jaja, inga större problem uppstådda. Ha det bra! 


I feel so small, I guess I need you baby.......

Stöööööörande!

Mitt i min springtur idag, när jag precis hade börjat öka farten inför slutspurten så tappade jag mitt örhänge. Jag blev så fruktansvärt irreterad. Vände om automatiskt och började leta bland barr, gräs & mossa i skogen. Hittade det efter ett litet tag, men tillräckligt långt för att förstöra tiden för mig. Även om jag sprang ikapp det mesta av missödet så låg jag ändå 20sek efter förra gångens tid. fan! Jag tar igen det nästa gång!

edit: jag hade redan tagit av mig örhängerna, men pga. att jag inte alltid tänker fullt ut så glömde jag lägga ifrån mig det ena örhänget. Fick ha det i handen under tiden jag sprang!


Testade på busskur´s livet!

Har umgåtts med Lina nu två dagar i rad. Som alltid har vi hur roligt som hellst, och tro det eller ej lyckas med det mesta. Tänler inte lämna ut allt för mycket om vad vi haft för oss under två dagar, det skulle nog för er vara rätt ointressant men för oss ett roligt sommarminne att tänka tillbaka till när de kommer till lite mörkare tider.
Full rulle under gårdagen, i Ockelbo. Hade det härligt! Skulle senare med bussen mot Sandviken. Som så många gånger förut visade det sig att jag kollat på en gammal busstabell och vi var fast i Ockelbo, i en busskur (likt en del av Ockelbos umgdomar.) i över två timmar. i stog ut, jag tog mitt straff och rörde mig inte ur fläcken. Jag blev så otroligt matt när jag insåg mitt misstag. Två timmar är ändå en rätt lång tid. Vi tröttnade, åt chips och blandade dipp. (Man tager vad man haver tänkte vi och rörde om med en mascara.) Vi kom slutligen med bussen. Idag har vi vart i Gävle. Suttit på java och druckit chai. Shoppat lite, men inte mkt. Jag har så svårt att låta bli, tycker det är alldeles för roligt. Köpte nya underkläder, solglasögon, två nagellack och en parfym som jag suktat efter ett tag.






jag älskar Linas lockiga hår, men hon gör det tyvärr inte.


Nu sitter jag och skrattar åt sidan http://felsms.com, roliga grejer det där. Ska ut och springa!


Min kära gamla vän!


Sitter och lyssnar på en massa "gammal" musik, hela min spotify lista kryllar av det.  Blandar de bästa av lugna och festlåtar. Jag blir så peppad på att dansa. Samtidigt som det skriver jag om muffins med Evelina, tror jag snart blir hembjuden till henne. Hennes noblessemufiins är de mest klockrena muffins i muffinsväg jag någonsin smakat. Jag vet att alla som smakat håller med mig. Man blir galen av bara en tugga. Helt underbart i smakväg! Tycker det är så tråkigt när man inte träffas på så länge, det ska inte behöva gå så långt mellan gångerna när man egentligen bor löjligt nära varandra. Är det inte mer än 3km så ska det inte behöva gå månader. Men så blir det ju ändå tyvärr.
Även om hon inte har några muffins att bjuda på så vill jag såklart träffa henne ändå, så ni inte missuppfattar det hela!


Klipp klipp!

Håret blev bra, alldeles lagomt bra! Hade räknat med mer skillnad, men blev jättenöjd med resultatet ändå. I starkt ljus eller utomhus syns det som bäst. Det glimmar nu! Skönt att få av en bit av det. Jag lät henne klippa allt slitet, likabra även om det svider lite., har volym igen nu. Men dagen handlade inte bara om hår, nepp! Åkte fram till stallet till Jasmin. Syster hade lyckats försova sig idag så hon skulle inte hinna rida innan jobbet, fick ett sms om det innan lunch. Jasmin och jag red ett pass inne i ridhuset, lillstumpan är inte riktigt van med det sättet som jag rider Myska på. Så när jag försöker rida Jasmin på samma sätt förstår hon inte alls. Lyckades ändå kompromissa lite båda två. Tycker att hon har blivit mycket starkare i galoppen nu än när jag red henne sist, likaså lyssnar hon bättre för hjälperna och förstår snabbare än förut. Trots att hon snubblar (jämt) så kändes hon ändå stadigare med mer balans. Det märks att hon har blivit äldre, och att hon och Matilda har tränat över sommaren. Jätteroligt att det går framåt. Senare red jag ut med mamma och Vilma. Myska skötte sig även hon bra, om jag nu ska ge er rapport om det med. Tränade på en övning som Tomas bad mig öva på förra veckan. Tre steg skritt, tre steg galopp, tre steg skritt, tre steg galopp..... övergångarna ska vara tydliga och snabba.

Här kommer nån bild på håret, Kolla dock bara färgen. Jag har trots allt haft ridhjälm på mig två ggr idag = ingen vidare frisyr kvar.


Karate kid!

Filmen var bra, definitivt över förväntan. Självaste karate kid var hur söt som hellst. (Will Smth´s son.)
Den är värd att se, kanske lite väl långdragen ibland men det står man ut med! Tog en fika på George´s innan, för mig blev det en chai. Även om jag tycker mina är godare så var den bättre än vad de brukar vara. Smakade lite av brorsans milkshake, så god så jag hade kunnat snott den direkt!



så sjukt flippat hår, frissan kommer få en del att jobba mer imorgon. Skönt ska det bli!

Lite smått & gott!

Shoppat igen, kom nyss hem ifrån Valbo med familjen! Med mig hem fick jag ett par nya helt vanliga blå jeans, ett svart linne med virkad överdel, en svart ridtröja & ett nytt schabrak till Myska i precis samma färg som ett par av mina ridbyxor. Perfekt! Ska snart iväg igen med syskonen. Tar bilen till Gävle och ser karate kid, efter Lars önskan. Nåt mer har jag nog inte att dela med mig av nu.

Linnet kan ni få se just nu, det andra har jag inte någon bild av!


Sen ser man ju superblek ut i camen också, sånt man skiter i!


Något jag hade förträngt!

Nu började den en film på femman. Jag satt och skämtade om namnet först när jag såg det. Tänkte, vad kan det där vara? Ytterligare en brittisk serie som de anser klassas som humor? Tydligen inte. En gammal högstadielärare till min gamla klass försökte alltid läsa en bok för oss. Hon valde alltid fel tillfälle när alla var trötta, otåliga och ville hem. Ingen orkade lyssna, vilket bara gjorde läsandet mer utdraget. Vi kom aldrig igenom boken, tror inte ens vi kom igenom halva. Vilket var synd. Jag tror nästan jag var den enda som gillade den. Jag gillade handlingen, den som alla andra tyckte var oinstressant. Jag hade gärna stannat efter skolan och bett henne fortsätta läsa, men det gjorde jag såklart inte. Gjorde heller inte direkta anspråk om det eftersom jag antagligen skulle fått majoriteten emot mig. Sista veckan i nian slog det mig att jag aldrig skulle få reda på slutet. Tråkigt, men jag fann mig i det. Det jag fick veta alldeles nyss när de presenterade filmen,  var att det tydligen är filmatiseringen av boken jag aldrig fick höra klart. Eftersom jag inte kände för att stanna uppe till tre, för att se den. (Hade blivit ett illa valt tillfälle igen.) Så satte jag den under inspelning.

Nu kommer jag äntligen få reda på hur resten av handlingen utspelade sig! Boken heter "Garp och hans värld, skriven av John Irving!

Puss och godnatt!


Min kärlek till dig!

Fy fan vad mycket omogna idioter det finns!! Dags att börja bete sig snart?
-



Jättehärligt att vara ute i stallet i dag, drog ut på det jag gjorde och ville stanna länge länge till. Pysslade med Mysken på alla de sätt inkl. massor med pussar och mörötter. För varje dag som går fäster jag mig mer och mer för henne. Jag vill ha henne kvar resten av hennes liv, ta föl på henne och sedan ge henne en skötare som kunde sköta henne som jag gör bara att hon bor kvar hos oss. Det är min hösta ultimata önskedröm. Jag tycker att hon förtjänar det, mer än någon annan. Min lilla älskade snutta, det bästa jag har.  Jag vill ge henne lugn, slippa se henne åka någon annanstans. Slippa känna samvetskval över att åter igen låta henne komma till ett nytt ställe där hon måste börja om med att vinna förtroende. Satan! Jag gråter nästan när jag skriver. Jag vill bara hennes bästa!!!
Innerst inne vet nog dom flesta i hennes närhet att det inte är schysst att låta henne flytta. 
Jag har hittat en häst som jag fastnat för, såå mycket! Något som blir att irretera mig ännu mer att det nya stallet inte är byggt ännu.

Blev inge viken idag, åker till veckan istället!

Nu ska jag se en film, med chips och dipp på ett armlängds avstånd!

PUSS!


Hälsar på en väldigt viktigt vän!

Det blir lite ändrade planer för kvällen. Jag ska ut med Myska nu och köra ett dressyrpass, inte allt för hårt men lite grundligt och se vad hon säger om det. Sen ropar sandviken på mig, kanske inte sandviken men Lina i sandviken. Spenderar min kväll och natt där! Jag blir så glad av att tänka på det! Nej nu måste jag bege mig!

Ha det!

Jag ler tillsammans med många andra!

Jag kan inte sova, har egentligen inte försökt än men jag vet att jag inte kommer kunna sova. Jag är alldeles för pigg och upprymd. Glad på tanken att jag kommer träffa Lina imorgon. Det var veckor sen sist och jag har saknat och behöver henne så mycket. Just nu planerar hon att vi ska dra in till staden imorgon och fönstershoppa. (Jag är sparsam på mina slantar nu ett litet tag...)  Planerna låter som ljuv musik i mina öron, lika fint som låtarna jag spelar med Håkan för tillfället. Kvällen har inte kunnat bli bättre, inte undra på att jag inte kan sova.
Håkan som sjunger, att äntligen få vara i närheten av Lina, belöningen jag gav mig för att jag gick ut att sprang i form av en skål popcorn som jag och katterna delade på. Kanske det skönaste av allt, att jag även idag sprang snabbare än förra gången. Den här gången med 10sek. Sista biten hade jag verkligen inte lust att spurta, det hela kändes rätt segt ändå och jag hade en känsla av nackspärr. Jag tvingade mig till att öka ändå, i fall att det skulle handla om sekunder att missa förra gångens tid med. Det var tur att jag tog det valet då, hade blivit galet irreterad annars. Nu känns det bara bra!

Nu skulle jag vilja ha någon riktigt bra blogg att läsa, de bästa har jag redan kollat igenom....

Puss & godnatt!!!

Ut i kvällsluften!

Vilken härlig dag, skönt att få känna på lite riktigt värme igen. Har sovit i solen iaf halva dagen. Nu ska jag ta mig ut och springa igen. Sen ska jag kasta mig i soffan (efter duschen!) och inte röra mig ur fläcken resten av kvällen! Låter underbart va??! Ååh jag är så peppad på det här!


Till stranden!

Nu drar Lisette och jag till Hawaii!
Picnikkorgen är packad med sånt jag inte brukar packa.... alltså inget godis. Den består av hårdbröd, vatten, gurka & tomater! ( kakor, salta kex....) (;


Får se vad dagen erbjuder!

Ska ut och lägga mig och sola en stund. Har vart vaken ett tag nu, eftersom det knappt är två veckor kvar av lovet så försöker jag komma in i någon slags normal dygnsrytm igen. Det innebär sova tidigare, gå upp tidigare. Annars kommer jag inte fixa det när jag väl är tvugnen! Var på hoppträning med Myska igår kväll, gick lite som det gick. Hon stod emot rätt mycket under hela passet. Sista rundan som vi gjorde så fick vi till det bra. Synd bara att det skulle behöva sista rundan, och att det inte släppte någon gång i mitten. Påtal om hästar så ska jag anmäla mig till dressyrtävling i slutet av den här månaden. Ruskigt längesen nu, fick veta igår att jag blir med i dressyrlaget till hösten i år igen. Nu blir det hårdträning från min och Myskas sida. Anledningen till att jag inte har tävlat henne så mycket på sistone beror på att jag tröttnade ur. Jag blev trött på att hon skulle gå nästan klockrent på träningarna men så fort vi hamnade inom dressyrstaketet så spårade hon ut. Stressad, uppjagad. Hon frustade och grymtade som en gris, vilt uppspärrade ögon taktandes i skritten. Rusandes i galoppen.

Får hoppas på att det släppt, vilket jag faktiskt tror att det har också. Jag tvivlar inte på henne nu, därför är det värt att försöka igen. Värt att tilläggas så har jag inte alls vart ut med henne mycket. Bara ett fåtal gånger, men det räckte och gjorde så att jag hellre tränade på hemma. Utan att behöva känna någon slags besvikelse.
Jag gillar att träna, träna, träna....

Idag har jag än så länge bara planerat att jag ska ut och springa och sen ut på en tur med Myska! Jag kan heller inte sluta längta tills måndag när det äntligen sker en förändring med mitt hår!!


Härligt!


Vem tror ni slog förra gångens tid om inte jag ? Sprang en minut snabbare idag än i Söndags. Visst inte mkt, men det hade lika gärna kunnat vara en minut sämre. Jag som egentligen är en riktig "anti-springer" som fnyser åt när folk säger att det är skönt måste idag ursäkta mig en gång och säga att jag har haft fel. Idag var det riktigt skönt, även om det var jobbigt. Slapp all håll iaf. Regnet gjorde det även lättare, och jag kunde tänka på annat. Det här är bra, ett steg i rätt riktning. Oftast brukar jag tröttna efter bara ett par gånger för att jag tycker det är alldeles för jobbigt. Det är synd eftersom jag behöver komplettera ridningen med någonting annat också. Dels för att jag ska orka mer sen för att jag vill att det ska ta mer. Nu känner jag mig positiv och taggad även inför nästa gång. Sen får vi väl se hur länge det håller i sig! (; So far, so good!!

Ut och springa!

Bra dag idag, hinner med så mkt att göra. Alldeles innan lunch så gick jag ut och städade sadelkammaren.
Ni ska bara veta hur många döda flugor som låg där, de satt ihop i stora högar. Äckligt att se skönt att dammsuga upp!  Som jag anade hade mamma redan gått ut och skurat i stallet. Senare ska jag och pappa ut och övningsköra, den här gången på Åmots vägar! Fast nu innan det ska jag ut på en springtur i regnet! Kör samma runda som sist, det gäller att gå lagomt ut i början.
Annars kommer jag tappa sugen totalt efter bara några gånger. Nu är jag taggad igen, bäst att passa på.
Ska försöka slå förra gångens tid!

So long!


Det finaste jag vet, H.Hellström! ♥

Jag har hört att du träffat nån,
och jag hör att han är allt jag inte var
Och jag hör att du är säker nu,
och jag vaknar med den tanken varje dag
Och jag hör att han är den rätte
Ja, dom säger att du verkligen menar det
Och jag hatar att jag älskar dig,
och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig...

Och jag skäms för att be, jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
skratta åt det för då kommer jag kanske över dig
Hur kunde du falla när han sa:
"Jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig..."

Mina vänner säger 'vakna upp' och 'sluta tänk på det'
Men vad vet dom, nu är nån annan än jag närmare
Livet innan dig kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig,
och du förtjänade en nominering för rollen du spelade...

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill väl ha dig nu,
dem har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig
och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig...

Det var en gång, det var en fest
och jag gick med nån för hon påminde om dig
Men sen kom gryningen,
och jag reste mig och gick ut genom dörren
Jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför

Jag har hört att du träffat nån,
och den här gången är du riktigt säker
Och jag hatar att jag älskar dig,
älskar dig så mycket att jag hatar mig...


Morgonstund har guld i mun!

Godmorgon!
Vaknade för bara ett litet tag sedan, känns som om jag håller på att bli förkyld (igen). Jag är livrädd för det, man kan tycka att det räcker med förkylningar för mig nu den här sommaren. Vet inte vart min immunförsvar har tagit vägen. Mamma är jättefärkyld förtillfället men jag hade hoppats på att själv få slippa den här gången. Jag håller på att utveckla bacillskräck ärligt talat. Inte bra inte bra!

Idag har jag ingen aning om vad dagen kommer erbjuda. Jasmin åker tillbaka, jag tror att jag ska skura stallet om inte mamma har vart upp tidigt som satan och gjort det redan då. Ut och springa och ev. rida.  Det täcker nog upp det mesta av dagen ändå. Som ni ser har jag gjort om bloggen lite igen. Jag förbättrar lite i taget. Det tar sån tid allting. Är inte riktigt klart än, men om man säger såhär, blir någonting någonsin riktigt klart?

jag börjar tröttna på mina engelskarubriker.... kanske jag ska droppa dom ändå?
Ja, jag gör det!!!


Do you really want to hurt me

Nämnde aldrig något om kalaset igår. Det var jättetrevligt, vi blev bjudna på hur god mat som hellst. Den mest underbara och nu överdriver jag verkligen inte, den mest underbara chokladtårta jag någosin ätit. Riktigt mörk chokladig med grädde och supersöta saftiga jordgubbar ovanpå. Kristina, min morbrors... vad säger man när de inte är gifta? Hur som hellst, Kristina är jätteduktig på att laga mat och baka! Allt är jättefint och smakar super!
Vi var där för att fira Sofie, min kusin som har fyllt sexton för någon vecka sedan. Men även jag blev gratulerad. Av de som inte kunde komma på min födelsedag. Jag fick ett jättefint linne och en "väggtext" där det står dreams. Den passade väldigt bra över min spegel. Blev väldigt förvånad, hade inte en tanke på att även jag skulle bli firad.
Tack så mycket! ♥



Man made god

Idag håller jag och mamma på att mocka i hagen, ett riktigt skitgöra.. haha!
Är inne på en matpaus förtillfället, även bloggpaus för min del. Sista dagen som Jasmin bor här idag, sen åker hon tillbaka till stallet framme. Jag skulle så gärna vilja ha henne kvar här hemma på gården. Hade vi bara haft det där stallet klart nu så hade hon kunnat stanna. Istället får hon åka och vi får trycka in våra igen. Snart kommer jag bryta ihop om vi inte kan börja snart. Jag är så jävla trött på att vänta så ni anar inte, har låtit bli att nämna allt det här på bloggen förut för ja, det känns inte som jag behövde lämna ut vissa delar av det här. Men nu struntar jag i det, jag tänker göra det officielt. Jag skiter i vilket, det verkar inte bli någon skillnad ändå.  För varje dag som går växer en stor irritation inom mig. Känns ibland helt svart. Låter man bli att nämna det och bara låta det vara, inte tänka om bara göra så går det bra. Men kommer det upp, så bryter allt ut. Jag ska ärligt säga att jag är så fruktansvärt besviken! Jag är ännu tröttare på att behöva bli besviken hela hela hela tiden. Är det inte det ena så är de det andra. Det här är mitt liv, det här är min dröm. det här är det som betyder mest av allt för mig. Så varför ska jag behöva vara så hämnad? Undantryckt! Det som inte nämns finns inte. Men jag nämner det, jag vill att det ska finnas. Det kommer finnas, men jag är så förbannat trött på att vänta på det sista svaret, när?
Inga jävla tårar ska fällas mer, för nu fan ska det ske!

Framförallt, det här är min blogg, mitt liv...jag bestämmer vad jag ska skriva! Varför bara nämna det positiva, isf är inte jag heller ett dugg bättre. Då blir jag också en undantryckare. Det är inte bra för någon, allra hellst inte för mig själv.

Unfaithful

Sitter och googlar på rödhåriga. Förstår inte varför jag blir så nervös när jag ska göra om håret, jag börjar till och med inbilla mig att jag älskar mitt utväxtbruna, slitna hår och inte alls behöver ändra på det. En vecka kvar nu, även fast mina oroligheter så kan jag knappt vänta. Det har vuxit så mycket i sommar så min frisyr har vuxit ur. För att få någon fason på det nu krävs det bara en massa tupering. Solen har gjort sitt och blekt det, har flera centimeter rött i hårbotten och topparna längst ner än betydligt ljusare än resten av håret. De ska av!
Ska bli roligt att gå åt det röda naturliga hållet igen, passa ihop med nyanserna på höstens löv! En till läskig fas är at jag aldrig har "ljusat" mitt hår förut, tänk om det skulle bli blonda slingor? Jag har ingen aning om hur det reagerar på det. :S

Nu ska jag ut till min favorittjej, Mysken pysken!

Mama, I´m coming home

Borta bra men hemma bäst, home sweet home!
En evighetssresa idag i bilen, tyckte aldrig att vi kom fram. Så skönt att ta av sig skorna i sitt eget hem och för att inte tala om att stänga in mig på mitt rum. Gick ut och pussade på hästarna nästan på direkten, sen tog jagh mig ut och sprang en runda. Jag ska vara ärlig och chocka er när jag säger att det var skönt. Är även stolt över mig själv, jag stannade inte och vilade en enda gång på hela vägen. Även om jag ville så lurade jag mig till att låta bli, och hem kom jag. Det här var nästan första gången jag sprang i år så det gick riktigt bra. Tog även tid, för att sedan kunna jämföra hur mycket konditionen förbättras. Hade inga problem med trötthet i bena eller i andningen som jag trodde det skulle bli, det enda jobbiga var att jag fick håll. Nu känner jag mig på banan igen efter den här veckans frossande. Imorrn förmiddag ska jag ut och rida min älskade Myska, sen blir det kusinfirande i Trödje iform av grillning! Härligt!
Nu ska även jag ta och sova, i min egen säng!




(bilderna tog jag när jag gjorde kväller med hästarna. (; )

Det var rätt vackert hemma med, kärlek till er!

If we ever meet again

10-07-31 23.23









Jag vet inte om det var kombinationen av kylan blåsten och molnen på himlen som fick mina badplaner för dagen att ändra sig. Hårstråna på armar och ben stod rätt ut och jag kände mig som en ny "plockad?" höna, som nyss blivit av med fjärdrarna. Kände att tanken på att sätta mig under en filt framför tvn kändes mer lockande. Men eftersom det var jag somhade bestämt dagens planer och dragit med resten av famijen på dem så var det bara att gilla läget.

Begav oss till bohus malmön, ett jättefint ställe som vi även var på för fyra år sedan. Tro det eller ej, men solen tittade fram den också. Så vi solade på en klippa, jag och Lars badade även. Törs jag nämna att det var sjutton grader kallt/varmt i vattnet. Det kändes som om man stoppade fötterna i ett isbad. Det sved och när fötterna hela tiden skrapades mot dom små stenarna på botten av att vågorna ständigt kom emot en så kändes det som om man skulle ha skärt upp huden mot någonting. Visst, det här kanske är lite dramatiskt beskrivet men förtillfället kändes det så då. Egentligen var det nog inte så farligt. Lars tog ett snabbt dopp, men jag kunde inte komma längre än över naveln. Stannade kvar där till sent på eftermiddagen. Hittade en annan strand lite längre bort, det var hur vackert som hellst. Eller som mamma har sagt det hela veckan "gu va vackert, gu så vackert". Då var jag tvungen att hålla med, det var vackert. Plockade snäckor och försökte förgäves ta bilder på mig. suck.

Sista kvällen här nu och allt har gått väldigt fort. Även om vi bara har vart borta en vecka så ska det bli så skönt att få komma hem igen. En vecka räcker gott och väl för mig. Men roligt har jag haft, på något sätt har det även vart rätt avslappnade utan internet. Ska jag erkänna en sak så har jag haft internet tillgängligt hela veckan. Ett klick så hade jag vart inne på hyresvärdarnas nätverk. Jag lät bli, kände att det faktiskt inte behövdes!  Nu känner jag stänk av regn som kommer in på mig genom fönstret, lyssnar på gräshopporna utanför. Det är kolsvart ute. Man blir väldigt avslappnad av att komma bort ett tag, i det här ögonblicket känns livet rätt härligt!

Jag längtar lite till hösten.....


Everything´ll be alright

10-07-31 00.31

Trots att jag sover så många timmar mer än vad jag brukar nu när jag är här så vaknade jag imorse alldeles matt. Precis så som man känner sig efter att man vart uppe två dygn i sträck. Först bestämde jag mig för att stanna i sängen hela dagen. Kände inte för någonting annat, jag hade inga andra behov. Jag, boken & sängen.  Ändrade mig sedan, tog en alvedon och hoppades på det bästa. Hamnade på en outlet i Smögen, krabbfiske i Ramsvik och avslutade det hela med korv & mos i hamburgsund. Korven och moset var på mina villkor.

Nu avslutar jag dagen med en alldeles för godisproppad mage, imorrn ska jag bada oavsett väder! Kan knappt bärga mig, havet är härligt!





Sov gott!


If I could turn back time

10-07-29 19.44


Regn, regn, regn. Idag har det inte gjort annat än att regna. Vi vill ha sol nu, jag vill bada och sola på klipporna. Ställena runt om har vi redan sett nu många gånger om, det ända vi har kvar och vill göra är att bada. Blir vädret likdant imorgon så badar jag ändå. Blöt blir man ju ändå när man badar och jag antar att det måste bli varmare i vattnet än på land. För varmt har det verkligen inte vart idag på land. Letade matställe idag, tror det tog oss närmare två timmar att hitta något. Åkte mellan kungshamn, hunnebostrand och smögen. Parkerade långt bort, gick mot matställen, insåg att det inte var något för oss, gick tillbaka till bilen sen åkte vi vidare. Ungefär så höll det på. Köpt två nya böcker idag, så nu har jag att göra resten av kvällen. Ska blir riktigt mysigt!


Tonight I got to leave it

10-07-28 23.44

Precis som jag skrev imorse, molen skingrade sig och gav oss sol igen!!! Tog bilen in till Lysekil, gick runt hela dagen. Men ska jag vara ärlig så var det absolut ingenting att se. (förlåt Elina). Jag hittade inte meningen där, det är en stad men ingenting förutom alla hus gör det till en stad. Gick runt runt runt rätt uttråkade men höll ändå humöret uppe genom att stanna på pizzerior, äta polkaglass, igen jag vet. Tog oss upp i ett utkikstorn, hade nåt slags nyponkrig tillsammans.  Kastade stenhårda nypon så det sved som tusan när man blev träffad. Jag får inte glömma att nämna kallbadet. Haha låt mig skratta, det var dagens roligaste nästan. Vi gick nere i södra hamnen, jag märkte att det var en byggnad längre ut i vattnet där det stog kallbad på väggen. Jag förstod inte var det var och nyfiken som jag är fick jag familjen med mig för att ta reda på det. Vi gick in genom första dörren, där fanns det ytterligare två dörrar där det stog damer och herrar på. Jag förstod ingenting (igen), inte heller de andra men vi tänkte att det bara var för att det var en gammal byggnad och att man kanske inte badade tillsammans förut. Vad vet vi liksom? Mamma öppnade en dörr samtidigt som pappa öppnade den andra, med ens så insåg vi att kallbadet i fråga var ett nakenbad. Jag blev så chockad, inte över att det var nakna kvinnor men just för att jag inte hade ägnat det en tanke fastän egentligen var rätt självklart när vi stog inför dörrarna. Pappa gick in i den ena dörren, hade Lars ögon åkt ut en millimeter till så lovar jag att dom hade ploppat ut. Han väste efter pappa. Chocken lade sig för mig och jag bröt ihop i skratt. Egentligen var det ingen big deal, men tillfället var så otroligt komiskt. Hur svårt som hellst att återberätta det för hur väl jag än försöker så kommer jag inte lyckas förmedla känslan till er. Nu vet jag iaf vad Lysekils kallbad är förnågonting, man lär sig nya saker varje dag som sagt!

När vi kom tillbaka till hunnebostrand så körde pappa oss vidare till Bovallsstrand. Självklart skulle vi bada. Behöver jag nämna att solen hade försvunnit för längesen och ersatts med enligt mig riktigt isande vindar? Klart som fan att man inte bangar ett badtillfälle i havet. (även om mina tankar var åt det hållet.) Varken Lars eller pappa tog sig i men jag och mamma badade. Så nu har man badat för första gången i havet i år. Ett riktigt kallbad, hahaha! Fast med bikini då. När jag kom upp på land igen så var det inte längre kallt. Vattnet ändrade min uppfattning om kyla. Temperaturen låg på 18-19 grader i vattnet.

Satan vad jag har skrivit nu, men det blir så när man är på semester! De andra ligger redan i sängarna och nu ska även jag ta mig tillbaka till min 80cm säng. Det är lite svårt att vänja sig vid en sån liten men det går. Klart man anpassar sig! Hörs imorgon, enligt väderkanalerna blir det storm men enligt mig strålande het sol med mycket bad!

Dröm sött nu, pussar!




Show me love

10-07-28 11.22

Ändrade planer för dagen. Vädret var inte lika fint som vi tänkt oss, hemma är det tydligen stekhett. Här är det 19 grader och molningt, men det ser ut om solen börjar komma fram mer och mer. Vi håller tummarna! Idag drar vi till Lysekil och kollar läget. Tar badkläderna med oss, så vi kan bada senare. Jag bangar inte för vädret, men det verkar som de andra gör det. Men de skiter man väl i?


To be with you

10-07-27 00.06

Vilken dag, vilken sanslöst underbar dag! Full rulle hela dagen, på smögenbryggan!

Vädret har varit på topp, solen sken och det var alldeles lagomt varmt. Åkte ner till smögen på förmiddagen och blev kvar ända tills tidig kväller. Har promenerat "turistat" runt nere på bryggan. Gått i alla små olika affärer, med betoning på små eller trånga snarare. Hittade inget att köpa förutom en stor kulglass, med polka & daim smak. Ägnade en tanke åt Lina igen när jag köpte polka glassen. Jag och Lars svängde in på roy´s delikatesser och köpte mat. För oss blev det friterad kycklingfilé med strips vitlöksdressing/remouladsås. Varken jag eller Lars klarar av fisklukten, blotta tanken får mig att börja kvälja. Vilket är väldigt synd då jag verkligen skulle vilja tycka om fisk, räkor & skaldjur men det är någonting som jag inte klarar av. Har aldrig gjort och kommer med all säkerhet aldrig lära mig hantera det heller. När vi sett klart av smögenbryggan och alla de båtar som ligger i hamnen klättrade vi upp på några klippor i närheten. Början till havet, de båtar som tidigare sett så stora och mäktiga ut i hamnen såg då bara ut som knappnåls huvuden i förhållande till havet. Det är så himla vackert! Tog ett antal bilder, men dom ger inte utsikten rättvisa. Det går bara att uppleva själv! Klättrade ett tag och tog oss runt hela berget. Gick in en sväng på ica och köpte mig en choklad och veckorevyn. Så nu vet ni vad jag ska göra bara det här inlägget är färdigskrivet. Imorgon blir det bada hela dagen, håller tummarna för att det blir minst lika fint väder som idag.

Godnatt!






hahaha är så fruktansvärt ful på den här bilden men ville lägga ut den iaf. Även om den är ångestframkallande.






Hoppas hoppas hoppas att allt är okej!!!!!!


Take a bow

10-06-27 19.22

Nu har vi äntligen kommit in i lägenheten som vi skulle hyra. Vilket jävla tjaffs det blev, men det fattade man väl när det gällde våran familj. Kan någonting någongång få passera smärtsamt förbi? Först virrade vi runt i kungshamn efter förmedlingen som vi hade gått genom. När vi fått veta vart vi skulle så åkte vi iväg. Kände på oss att något var på tok när det var så många bilar utanför huset. Jo såklart, dörren var upplåst och det stog resväskor på övervåningen. Det visade sig att det skett en dubbelbokning. Suck, de som hyr ut hade ingen aning om att vi skulle komma och såg något förvirrade ut. Förmedlingsfirman hade inte koll på någonting och det slutade i att vi fick övervåningen som planerat, de andra som hyrt fick flytta ner till familjens boende. Hyresvärdarna drog det kortaste strået och bestämde sig för att flytta ut en vecka och hyra ut deras eget. Nu är vi på plats i alla fall, även om det känns något förläget.

Här är det fint väder och solen lyser. Tror vi var de enda i kungshamn med långbyxor. Kände mig väldigt obekväm i det jag hade på mig. Ska snart ner till hunnebostrands hamn och handla.

So long!


bilden togs i hunnebostrands hamn.


I want it that way

10-07-26 13.03



Sitter i bilen, har åkt lite mer än hälften nu. Lars och jag softar i baksätet, har nyss kollat på superhero movie. Den var i klass med scary movie filmerna, även om jag föredrar scary movie. Linus har problem med dreggel fick jag nyss veta på sms och jag har problem med min familj.  Ska snart stanna efter vägen och äta förstår ni, jag tycker att det är självklart att vi stannar på en mack och käkar korv med mos. Dom har istället hakat in sig på någon annan idé. 

Vi får väl se hur det blir när vi kommer till Mariestad, slutat regna har det också gjort. Fasen vad nöjd jag känner mig med tillvaron!


RSS 2.0