NYÅRSAFTON!!!

Naglarna fixade, och snart ska jg hoppa in i duschen! Visserligen är det ett bra tag tills jag ska iväg men jag har ändå ingenting annat för mig. Idag hamnar jag hemma hos Lisette med Jeanette, hennes pojkvän och hans kompis. Äter middag tillsammans och börjar fira in det nya året, som för övrigt ska bli grymt!
Vi stannar nog inte där hela kvällen, vi lämnar resten av kvällen öppen för andra möjligheter och ser vad vi hamnar! Awesome, nu har jag inte mer att berätta för er!

Hoppas ni får en grymt bra start på det nya året nu, GOTT NYTT ÅR!!!

Tre bilder ifrån förra året!
Michaela, Jeanette & jag

Jag och förra årets nyårsnaglar! Dom var snyggare i färg! (;

Förra årets facelook!


RESULTAT!

Träningen igår gick så fruktansvärt bra, jag blev så glad över det resultatet vi fick trots att träningen har legat på sidan under den senaste månaden. Myska var grymt fin och jag fick ihop henne i superform i båda varven, hör och häåna båda! De sista 10 minutrarna som vi red så släppte det även i hennes vänstersida och jag fick den känsla och hästen som jag vart ute efter såååååå länge! Även om det var igår det hände, och det säkert inte kommer hända idag så vet jag nu att det går. Jag kan få henne helt jämn i båda varven, och jag är snart där! Det är så roligte efter det slit vi lagt ner! Man kan lära en gammal hund att sitta, glöm inte det!
Min sprättponny har blivit en dressyrponny, ingenting är omöjligt med lite vilja! Lycka!!!

Nu ska jag dra på mig ridbyxorna och sen pulsa ut i hagen, nu åker vi och tränar igen, men för Helena den här gången! Nu ska kroppen pinas, jag drog på mig träningsvärk igår.

p.s var ut med Vilma på förmiddagen också!

Lena träning

Nu åker jag utsätter mitt liv, träning i ett ridhus med rasrisk. Nej, jag kanske överdriver men lite orolig är jag allt. Jag skulle ha tränat dressyr även igår, men fegade ur och avanmälde. Jag är inte orolig i fall att det skulle hända mig något, snarare om att det skulle hända nåt som Myska blev rädd av. Blir Mysken väl rädd brukar det också vara svårt att få henne att glömma sånt sedan. Trodde att taket skulle ha skottas under gårdagen, men det var tydligen planerat för imorgon istället. Så nu struntar jag i snön på taket och åker och tränar. Gud så skönt och roligt det ska bli att få rida i genom henne ordentligt, hoppas träningen blir äckligt jobbig, det skulle kännas riktigt skönt i kroppen efter den här december månaden. Nu ska latmasken ut ur kroppen, snart är det nytt år så nu taggar vi om!!!

Påminn mig om att läsa dom här fetstilta raderna, om latmasken mot alla odds skulle krypa fram igen! Lova det, påminn mig! Jag vill inte vara en soffpotatis!




Se så vacker hon är....

Valbo

Var in til Valbo på mellandagsrea med Jeanette idag. Folk är hysteriska som om det skulle vara sista gången de någonsin skulle få handla igen. Man fick en armbåge här och där, eller så hamnade man i en väldigt otrevligt sits, nämligen under någons armhåla när de sträcker sig hastigt över en för att nå precis den skjortan över mitt huvud. Nej, jag och Jeanette struntade i alltihopa, det var inte värt det. Det fanns ju inte ens en enda fin grej som var på rea. Knasigt hur folk kan bete sig. Jag hittade i alla fall en kuvertväska, en klänning till nyår och ett par tights, inget av dem var ifrån rean. Vi tog en fika istället, och kollade på allt folk.

Dagens citat stog Jeanette för:
"Om jag måste betala för vattnet, då tar jag den här växten och sticker".

Nu åker jag till Marstrand och spenderar natten!

Jul i stugan!

Åh, jag tycker att det är så otroligt mysigt i huset kring jul. Det är en mycket mysigare stämning, och allt piffas upp lite extra. Sen vi flyttade tycker jag att det går extra lätt att få det mycket finare och juligare. Antagligen med tanke på att det här är ett gammalt hus som vi bor i med större ytor. Jag vet inte, men jag trivs i alla fall!



Juldagen!

Snart kommer släkten, mammas sida av släkten dvs. Vilken väldigt bra julhelg, äntligen får man träffa båda sidorna av släkten en jul. Sett fram emot det här ett tag nu! Nu ska jag lämna mitt rum, musiken, och min data och bege mig neråt. Jag måste faktiskt visa att jag finns tillgänglig om de skulle behöva mig.


Dagens suddiga facelook!


Layout byte!

Som ni ser har jag ändrat om designen på bloggen! Det är långt ifrån färdigt, men jag behöver en god natts sömn innan jag gör det färdigt. Den här julaftonen var så trevlig så, fick jättefina och välbehövliga julklappar. Men jag kan berätta mer om dom när det ges tid imorgon!

Vi hörs då!

Tid för lite anka!


Nu börjar det dra ihop sig mot Kalle Anka, och tur är väl det för min mage skriker efter mat! Vi får väl se om jag känner mig lika hungrig om några timmar som jag gör nu, antagligen inte. Börjar bli nyfiken på julklapparna också, undra tro vad mamma och pappa kan ha hittat på för spännande. Jag, Matilda och Lars var ner till Bibbi på förmiddagen och hälsade på henne. Vi drack glögg och gav henne en blomma. Jag saknar att inte ha bibbi lika ofta runt omkring sig längre. Bibbi, min barndoms bästa kompis. När jag blir gammal, vill jag bli som henne. Punkt slut!

Nu ska jag ner till släkten, ha det!

GOD JUL!

God Jul allesammans!
Jag slänger in ett litet inlägg såhär på natten innan jag ska försöka sova. Jag känner mig inte ett dugg trött, trots att min syster ligger i extrasängen här brevid och andas tungt. Vi kom alldeles nyss hem ifrån midnattsmässan, som var lika fin som vanligt. Prins Daniel befann sig också där och överraskade alla med ett spontant och roligt tal om hur glad och tacksam han var för att vi låter honom vara den Ockelbobo han är. Roligt att lyssna på honom, påminnas om att han är en av oss, vilken som hellst, en ur mängden men som står där med vigselringen på fingret som symboliserar att han är gift med kronprinsessan.

Nej, nu får det vara nog. Nu ska även jag sluta ögonen. Godnatt med er!


OSLAGBART!



Mysigaste dagen på året! Jag sitter här i soffan nu mer familjen och morfar! Vi kollar på bingolottos uppesittar kväll, och tro det eller ej men jag vann alldeles nyss 100 kronor på ettans bingo, det är alltid något. Jag vet inte när jag vann på bingolotto senast, jag blev så glad när jag fick fem i rad. Om ett par timmar ska jag och Matilda ut i kylan för att ta oss till kyrkan. Om ni anar hur mysigt det är, jag har gjort exakt samma sak i så många år jag kan minnas och jag tänker inte sluta med det på ett bra tag! Nu ska jag dricka lite kaffe, sen så ska jag se till att det kokas lite hjortron glögg!

Ha det bra, och ta hand om varandra nu! God Jul! ♥

Mat shoppat!

Nu är den 23:dje biten i chokladkalendern uppäten! Idag har jag och mamma vart i till Gävle och handlat all julmat inför den kommande helgen, det blir fullt upp här hemma. Ikväll kommer morfar som vanligt, vi äter gröt och dricker glögg. Sen börjar bingolottos uppesittarkväll och jag öppnar min årliga marabou apelsinkrokant. (Får alltid rysningar av den första tuggan, rysligt god choklad de där.) Sen ska jag fram till kyrkan med Matilda på midnattsmässa, där ska jag möta upp Jeanette och förhoppningsvis Lisette också. Imorgon kommer släkten hit från pappas sida och på juldagen kommer släkten från mammas sida hit. Så trevligt att få träffa hela släkten på en och samma helg.

Mysighetsfaktor!

Nu är julen här på riktigt, och jag känner det verkligen! För första gången på hela månaden så känner jag verkligen julkänslorna komma! Julklapparna är nästan klara, jag har bara en kvar. Jag har kokat en sats till med knäck, laktosfri variant den här gången så även syster ska kunna äta dom. Lars och jag har suttit bänkade framför grinchen, med julgranen tänd och dan före dopparedan i åtanke, årets mysigaste dag. Jag tror att de var de som fick mig att känna de här julkänslorna. Nu pirrar det i magen, och jag kan inte sluta längta till morgondagen! Så mysigt det här är!

Här är mina två favorit jullåtar, fairytale of new york är den vackraste utav dem men den andra är inte långt efter.



Dan före dan före doppare dan

Dan före dan före doppare dan!

Jag kom nyss in från hästarna och stallet, gick upp på morgonen och red idag. Lyckades förfrysa kinderna (som man alltid lyckas med på vintern) och nu sitter jag och tinar upp dem. Men jag gillar absolut inte den känslan när blodet kommer tillbaka i dem. Kinderna känns tjocka och stela och jag kan knappt flina. Annars är det väldigt fint ute idag, och jag ska passa på att göra saker som det verkligen är dags för nu. Jag har julklappar kvar att handla, rummet ska städas, jag ska lämna in några busskort och försöka sola så att jag inte längre smälter in med snön när jag går utanför huset.

Men jag börjar med en dusch och lite spagetti & köttfärssås! Ha de bra så länge, snart är julen här! ♥

julen -07

Lars, jag & Matilda


Bibbi & jag

Nu är jullovet här

Sådär ja, nu har jag jullov och jag kan inget annat än att älska det! Det känns så skönt att veta att man har några veckor framför sig utan några som hellst krav. Myska får vila idag, jag tror istället att jag ägnar mig till att koka knäck. Tyvärr så brukar jag alltid lyckas bränna till mina så de blir stenhårda, brukar bara vara den sista satsen som blir bra. Men de är bara att ta tag i det, man måste ju bli bättre någon gång och bakom det ligger bara träning!



p.s gud vad jag känner mig sugen på avokado, gaah ge mig!

Årets sista dygn(a)?

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken.... nej, det stämmer väl inte riktigt. Både jag och Jeanette sitter här på mitt rum, så vakna som man bara kan vara. I våras spenderade vi dagar som nätter tillsammans hela tiden, men så fort vintern la sitt vita täcke över marken och dagarna blev allt mörkare så avskärmar man sig och stänger in sig totalt. Idag bestämde vi oss för att dygna en gång till innan det här året tar slut. Vi får se hur det går, jag skulle tippa på att jag sover om en tjugo minuter! (;



Julveckan ♥

Är det inte mysigt, imorgon går vi in på julveckan. Den mysigaste veckan på året, med midnattsmässa, marabou apelsinkrokant, bingolotto, julafton, kalle anka, köttbullar, en massa bra på tv, familjen, en varm känsla i magen och allt vad julveckan innebär. Jag ligger just nu i soffan med två filtar över mig och kollar på "the day after tomorrow", det spelar ingen roll om jag set den sjutton gånger, den är bra ändå! Mitt sällskap har just lämnat mig för natten, men jag stannar kvar tills filmen slutar. Det spelar ingen roll om jag ska upp tidigt till bussen imorgon, det är ju ändå sena julnätter som väntar snart! Nu avslutar jag det här inlägget med ett leende på läpparna och pirr i magen. Kanske, kanske håller jag på att hitta julstämningen ändå.

Isbjörn i snöstorm

Vad är det här? Jo, en isbjörn i snöstorm...

Vilket väder det är ute, det snöar och blåser. Allt och då menar jag erkligen allt är vitt ute. Jag vaknade för ett tag sedan, nu lyssnar jag på julmusik och försöker hitta julstämningen, den försvann för ett par år sedan och sen dess vet jag inte vart den tagit vägen. Nu ska jag ner och nalla lite på mammas rågsikt som hon bakade igår. Det tycker jag låter som en bra idé!


Avslutar med flaggan i topp

Sådär ja, nu är även detta årets maskeradhoppning avklarad! Jag & Jeanette red som vikingar och tog hem vinsten även detta år liksom förra året! Men vi båda är nog rätt bestämda om att det här var vårt sista år som vi var med nu, vi avslutar med flaggan i topp! Även om det kommer bli riktigt svårt att hålla sig borta ifrån maskeraden, jag älskar att klä ut mig!

Vi kör en sumé av de tidigare åren i år igen.

2005 - Vargen & rödluvan

2006 - Pistvakt

2007 - Fågelskrämmor, här vann vi!

2008 - Hann inte med, vi var mitt i flytten



2009 - Iprén & det onda, här vann vi!


2010 - Vikingar, här vann vi med! (;

Jag vinner inga andra tävlingar, aldrig någonsin. Men maskeraderna, det kan jag! (:

Dagens planer


Kära tomten, ge mig det jag vill ha


Gaah! Jag är trött och har helt slutat upp med att göra det som jag egentligen borde göra! Kan vi inte blunda för allt de tråkiga, få in lite varmare klimat och se till att jag får ta studenten nu till jul istället för om 1.5 år? Tomten, om du läser min blogg så vet du nu vad jag önskar mig!

Brrrrr !

Det är över 20 minus ute & värmen har stannat här hemma i huset över natten. Det tog över en timme innan jag tog mig upp från sängen eftersom jag gruvade mig så mkt över kylan, sängen var mycket varmare oc skönare. Idag ska vi på studiebesök på ett demensboeende i Gävle, har ingen vidare lust att åka till Gävle men ett studiebesök kan väl bli trevligt. Ikväll är det träning, vi får hoppas graderna stiger tills dess!

Hörs senare,nu ska jag stressa!


Mycket kan man undra

Jag tror att jag är född på fel årtal! Varför kunde jag inte få växa upp under 80-talet istället? Jag är född närmare 20 år försent! Ge mig musiken, stämningen? och kläderna! Fast frisyrerna kan dom få behålla för sig själva!


När man tror att det inte kan bli bättre.

Idag har jag fått för mycket av det goda, fem lussebullar. Kan jag säga mer än att jag har sura saffrans uppstötningar? Inte najs. Tre lucia tåg, ett på tv och två i verklighet så att säga! Mer tänker jag inte skrivva för ikväll, jag hoppas innerligt att Jeanettes nya väckarklocka funkar imorgon bitti så jag slipper åka ensam igen.

Puss & godnatt från eran skatt!


Lucia!


bilden tagen från google..

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt ljus av din fägring.
 Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia

Den 13 December, lucia! Så otroligt fint & vackert! Jag ska snart kolla på sändningarna från 2:an, satte klockan en halvtimme tidigare idag så att jag kunde ha möjlighet till det. Jag har fortfarande inte greppat riktigt att det är jul snart, kanske det här kommer hjälpa mig.


Rött som julen

Nu har jag gjort det juligaste hittills på det här året i alla fall. Jag målade mina naglar ikväll, och inte i vilken färg som hellst utan i den juligaste röda man bara kan tänka sig. Både finger och tånaglarna blev röda och fina. Jag har inte haft lack på mig på säkert 7 veckor nu, men så glad man blir när färgen lyser upp! Imorgon är det lucia och det är back to school som gäller. Skulle inte kunna längta mer faktiskt, ska bli så jävla roligt! Samlas i kyrkan för lucia sen till skolan för en fika! Så mysigt!

Det här ska jag sova och drömma gott om. Ha det bra så länge!


r var mina älskade julnaglar förra året, skulle köra en favorit i repris idag men hittade inte det vita lacket. Ska införskaffa mig ett nytt! 

Som bortblåst

Nu börjar det dra ihop sig, en vecka kvar till årets maskeradhoppning! Symaskinen syr för fullt & jag skulle behöva hitta en tapetkniv. Som vanligt är utklädnanden hemligt och jag kan inte säga säkert i år om det här blir bra eller inte. Vi får se när det är klart helt enkelt, men lätt att fixa det kan jag med säkehet säga att det inte är.
Roligt ska det bli i alla fall! Kom och kolla, helt klart värt det!

Jag hade tänkt göra klart en omvårdnadsuppgift men kan inte hitta själva pappret där uppgiften beskrivs på. Jag letar och letar men det är omöjligt att finna. Kanske betyder det att jag får resten av dagen ledigt tills jag kan få tag i ett nytt papper imorgon? Om så är fallet så ska jag lägga mig i soffan och för första gången se sex and the city filmen. Jag vet att jag är lite efter, jag har inte ens sett någon twillight film än. Men inte deppar jag för de heller, jag får väl ta tag i det någon annan gång! Kanske inte ens värt de! (;


Update

Det löste sig till sist, med många funderingar och lite olika vinklingar blev jag klar med idrottsuppgiften! Där föll en tung sten från mitt bröst må jag säga! Jag kände för att höra av mig innan jag faller tungt in i sömnens vagga, så att ni får veta vart ni har mig! Jag är inte borta, jag har bara tagit mig bortom soffans kraft och äntligen fått någonting annorlunda för mig i helgen. Igår pysslade jag hemma hela dagen, jag kände att det verkligen var dags att hjälpa till lite. Städade båda våningarna och ställde mig och strykte kläder i över fem timmar! På kvällen umgicks jag med nära och kära. Idag sov jag bort halva dagen, men har ändå fått mycket gjort.

Nu ska jag sova, det här var ett riktigt tråkigt inlägg. Känner nästan för att låta bli att publicera det, usch så omotiverande det var! Äsch, godnatt med er!

Superträning x2

Vi kan gung, gung, gunga du & jag. . Vi kan sjung, sjung, sjunga sha la la. Jag är kung, kung, kung men kanske bara för en dag.... (eller två)

Jag kunde slutligen bestämma mig, efter många om och men om jag skulle eller inte skulle vara med på hoppträningen ikväll. Jag och Myska blev med, och det är inget jag ångrar. Det var jätteroligt och allt funkade som det skulle. Myska var pigg och laddad, det var ett tag sedan vi hoppade nu! Dock så gick min stövel sönder igen, trots att mamma lyckades laga den igår. Som tur var hade jag med mig ett par extyra skor och short chaps, men orkade bara byta en. Så jag red halva lektionen igenom med olika skor, men vad spelar de för roll? Nån ska väl göra det också! Nej, nu blir det bakläxa för herr skomakare!

Och fröken Ellen ska ta och sova! Fy så härligt, långledigt nu! Fre, lör & söndag!
Puss & godnatt!

Superträning!


Träningen ikväll gick verkligen super! Det var hur roligt som hellst, och Myska gick över förväntan faktiskt även om vi hade lite materiella problem. Jag trodde det skulle vara super kallt och tog på mig tjockvantarna (som jag även lyckades få pälsglans på = extra glidigt) Med dem så blev det supervarmt om händerna och jag fick inget bra tag alls om tyglarna, så de tog jag av mig och jag redan utan vantar för nästan första gången i mitt liv. Sen sprack mina stövlar. Jag använde dem för första gången idag sen jag fick tillbaka dem från lagningen. Dragkedjan släppte, så jag fick rida med öppen stövel i stort sett hela lektionen. Det var en väldigt störande grej måste jag säga, men jag och Myska fick till det skitbra ändå! Man är väl ett team! (;

Nu går jag in i andra andningen och drar ner på sömnen en timme denna natt. Det är ändå sista gången som jag får gå upp vid fyra nu på ett tag! Lovley!
Puss & godnatt!


Tiden går snabbare än vad jag trott

Upptäckta alldeles nyss att det är två dagar sedan jag bloggade! Vart har tiden tagit vägen? Det känns lika konstigt som att det redan är min sista dag på praktiken imorgon. Fem veckor har gått, känns som om jag har varit där två. Jag kommer sakna personalen, patienterna, stämningen & att gå uppfrån sängen varje morgon och bara dra på sig en tjocktröja. Så nu väntar skolan en vecka, sen blir jag borta igen. Javisst, då är det dags för jullov!  Tiden rusar förbi, och låt den göra det också. Låt det bli vår så jag kan höra fåglarna kvittra! Sen så får tiden gärna lugna sig igen. Låt den stanna i Juli!

Ikväll ska jag väg på träning, få se om jag och Myska hittar någon form. Nu ska jag ladda batterierna med lite köttbullar, sen kör vi igen!

hahaha åh så roligt

Kom och tänka på det här klippet igåår när vi bakade. Jag skrattade och försökte återge de andra vad jag skrattade åt, men ingen förstod. hahahaha åh så roligt!!! En klassiker!


Pepparkaksbak

Har ägnat förmiddagen åt att baka pepparkakor hemma hos farmor och farfar! Bakade med brorsan & småkusinerna, såsom vi gör varje år. Nu har jag pepparkakor så att jag klarar mig en tid här framöver. Avslutade det hela med det finaste här i världen, nåt bättre än guld... farmors köttbullar! Jag åt så de stog härliga till!


Sov så gott!


Fast i mitt eget hem

Som vanligt blir de inte som de är tänkt för mig. Det är inte meningen att jag ska få komma ut ur huset. Soffan kallar på mig och vägrar släppa taget, den har någons slakt makt som på nåt sätt alltid ställer till med att jag blir hemma.. Planerna för kvällen är inställda, det blir inge fest! Istället ska jag sätta på mig en tjocktröja och ett par leggings och sätta mig framför den andra datan och skriva lite näringslära.
Ojoj, vad positiv jag känner mig nu! Festen blev utbytt mot plugg såhär på en lördagskväll! Förvånar mig inte, det är väl meningen att jag ska ägna mig åt det! Jag får väl fina framtidsutsikter istället, bra betyg som grundar min framtid...typ! Nej, nu får jag se till att fylla 18 snart, punkt slut!

Ha de så roligt ikväll, ha roligt åt mig med så pluggar jag åt er!

p.s jag gillar att vara hemma, men inte nu ikväll

Lilla vän!

Typsikt nog så har jag en obäddad säng med sommarlakan i... Detta hör till ovanligheterna!

Är han inte för söt? Jag stänger alltid ute katterna från mitt rum, just för detta inte ska inträffa. Men idag tog sig spjöveln in, jag hittade honom sovandes här i min säng. Suck... men jag har inte hjärta att flytta på honom. Är han redan här så spelar det väl ingen roll om det blir ett tag till. Ikväll tror jag att de är fest som gäller, Lisette frågade om jag hade lust att hänga på och jag bangar inte. Jag måste slita mig loss ifrån soffan någon gång jag med, innan jag växer fast där ordentligt! (;


Årets katalog

Jag har nyss smällt i mig en pizza, och nu ska jag öppna och kolla i årets skolkatalog som kom idag! Jag tycker alltid att det är så roligt! Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

Min underbara klass! Som jag saknar er nu! ♥

Mobilblogg ...

dsc01254 (MMS)

Mobilblogg Godmorgon önskar både jag och champe. Vet inte om jeanette lever på sockerkicken just nu (bilden att dömma). Sitter på bussen mot gävle och har nyss ätit frukost! Mamma hämtar upp mig utanför sjukhuset idag, gud så skönt att slippa bussen hem!


Midgård!

Sitter och kollar på gamla hem till midgård klipp på youtube. Gud vad jag saknar de programmen, varför slutade det att produceras? Hahaha dom är så fruktansvärt klockrena!


Konstigt byte


Jag red ut på en häst, men kom tillbaka med en valross??? Kosntigt byte som skedde under ridturen. Varken jag eller Myska älskar vintern, eller jag kanske ska tala för mig själv. Jag älskar inte vintern, men klär man sig rätt så går det faktiskt riktigt bra. Idag var det så mysigt att rida, även om mina ögonfransar blev isbelagda och Mysken skaffade betar! (;


2:a december

Tiden gårså fort, detta året är snart förbi! Jag som tycker att  vi nyss firade in det nya året, och nu om bara om några veckor är det dags igen. Sitter i köket och lyssnar på julradio.se, det är så mysigt och stämningsfullt. Vädret ute ser fullkomligt perfekt ut, visserligen är det väldigt många grader för kallt men solen lyser och det är vindstilla. En perfekt vinterdag helt enkelt! Idag måste jag försöka bli klar med idrottsarbetet också!, jag ligger efter!

RSS 2.0